„Džiaugiamės drauge su visa filmo kūrybine grupe – šis įvertinimas svarbus tolesnei filmo kūrimo eigai, suteikia pasitikėjimo ir atkreipia tarptautinės industrijos dėmesį. Susilaukėme daug teigiamų atsiliepimų, o festivalio komisija pabrėžė, kad juos ypač sužavėjo mūsų komandos užsidegimas bei filmo vizija“, – mintimis apie laimėtą prizą dalijasi „Mašos“ režisierė Giedrė Žickytė.

Specialųjį „Pirmojo žvilgsnio“ paminėjimą ir 2000 dolerių piniginį prizą laimėjęs filmo projektas „Maša“ atskleidžia rusų fotografės Mašos Ivanšitsovos palikimą. Niekur nepublikuoti kūrėjos darbai atrasti palėpėje Sankt Peterburge. Sukauptas 30 000 tūkstančių gatvės fotografijos negatyvų archyvas dokumentuoja tris Sovietų Sąjungos dešimtmečius. Šalia negatyvų rasti ir asmeniniai dienoraščiai, kuriuose atsiskleidžia moters kaip kūrėjos ir mūzos sudėtingas gyvenimas.

Filmo „Maša“ idėja kilo prodiuserei Christine Le Goff, kurios biografijoje daugiau kaip 50 filmų, tarp kurių ir „Oskarą“ pelnęs „Murder on Sunday Morning“. Netikėtai internete pamačiusi straipsnį apie Sankt Peterburge atrastą fotografės archyvą, prodiuserė nuvyko į Rusiją ir užsitikrino teises į istoriją. Pažiūrėjusi lietuvių režisierės Giedrės Žickytės dokumentinį filmą apie fotografą Vitą Luckų „Meistras ir Tatjana“, prodiuserė pakvietė kūrėją prisijungti prie komandos.

„Kūrėjai visada svajoja apie atradimus. Negalėjau atsisakyti šito pasiūlymo, ypač pamačiusi kokia tai įdomi medžiaga, atverianti visą epochą ir tuo pačiu asmenišką vienos moters dramą. Šios fotografės gyvenimas vertas Dostojevskio novelės“, – apie kūrybinį filmo procesą pasakoja G. Žickytė.

„Hot Docs“ – tai Toronte vykstantis kasmetinis didžiausias dokumentinio kino festivalis Šiaurės Amerikoje. Kiekvienais metais renginys susilaukia beveik 230 tūkstančių žmonių ir industrijos atstovų iš viso pasaulio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)