Pulicerio premija grožinės literatūros kategorijoje atiteko JAV rašytojui Colsonui Whiteheadui, kuris tapo vos ketvirtuoju rašytoju, dukart apdovanotu Pulicerio premija už grožinės literatūros kūrinį.

50 metų rašytojas 2017 metais gavo premiją už romaną „Požeminis geležinkelis“ (angl. Underground Railroad). Be C. Whiteheado, tik trys kiti rašytojai – Boothas Tarkingtonas, Williamas Faulkneris ir Johnas Updike’as – buvo du kartus apdovanoti Pulicerio premija grožinės literatūros kategorijoje.

Afroamerikietis C. Whiteheadas pagerbtas už romaną „Nikelio berniukai“ (angl. The Nickel Boys), kuriame pasakojama apie mokinių patirtą smurtą ir seksualinį išnaudojimą reformų mokykloje Floridoje.

Dramos kategorijoje buvo apdovanotas Michael R. Jackson miuziklas „Keista kilpa“ ( anlg. A Strange Loop).

Istorijos kategorijoje – W. Caleb McDaniel knyga „Saldus laisvės skonis: tikra vergovės ir atkūrimo Amerikoje istorija“ (angl. Sweet Taste of Liberty: A True Story of Slavery and Restitution in America).

Biografijos kategorijoje premija skirta už Benjamino Moserio knygą „Sontag: jos gyvenimas ir darbas“ (angl. Sontag: Her Life and Work).

Poezijos – Jericho Brown už knygą „Tradicija“ (angl. The Tradition).

Negrožinės literatūros kategorijoje skirtos dvi premijos. Anne Boyer apdovanota už knygą „Grįžimas iš mirties: skausmas, pažeidžiamumas, mirtingumas, medicina, menas, laikas, svajonės, duomenys, išsekimas, vėžys ir rūpestis“, o Greg Grandin už knygą „Mito pabaiga: nuo vienos iki kitos sienos Amerikos mąstysenoje“ (angl. The End of the Myth: From the Frontier to the Border Wall in the Mind of America).

Muzikos kategorijoje apdovanotas Anthony Davis už operą „Centrinio parko penketukas“ (angl. The Central Park Five").

Dėl koronaviruso pandemijos šiemet laureatai buvo paskelbti internetu. Laureatus paskelbdama Pulicerio premijų administratorė Dana Canedy pažymėjo, kad Pulicerio premijos teikiamos nuo 1917 metų, o praėjus mažiau nei metams po pirmųjų premijų įteikimo kilo ispaniškojo gripo protrūkis.

Žurnalistikos kategorijoje daugiausiai apdovanojimų gavo laikraštis „The New York Times“, įskaitant premiją už tiriamąjį reportažą apie taksi pramonę Niujorko mieste ir premiją tarptautinio reportažo kategorijoje už reportažus apie Rusijos prezidento Vladimiro Putino režimą.

Naujienų agentūros „Reuters“ darbuotojams atiteko premija už geriausią nuotrauką karštųjų naujienų fotografijos kategorijoje. Jie apdovanoti už Honkongo protestuotojų nuotraukas.

„The Washington Post“ gavo aiškinamojo reportažo premiją už reportažus apie ekstremalių temperatūrų poveikį planetai.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)