Kas penkerius metus rudenį organizuojamas konkursas sutraukia pianistų iš viso pasaulio. Šįmet planuotas konkursas nukeliamas ir vyks 2021 metų spalio 2–23 dienomis Varšuvos filharmonijoje, rašoma oficialioje organizatorių interneto svetainėje.

Pranešime priduriama, kad atrankos etapui patvirtintas pianistų sąrašas „nesikeis“, o į renginį jau įsigyti bilietai galios. Visi bilietai į konkursą buvo išparduoti.

Atrankos etape Varšuvoje varžysis iš viso 164 pianistai ir daugiau nei 30 šalių. Į vėlesnį etapą bus atrinkta 80 pianistų.

Nuo 1927 merų rengiamo konkurso, pavadinto lenkų kompozitoriaus ir pianisto Fryderyko Chopino vardu, nugalėtojams atsiveria durys į prestižines koncertų sales. Šis konkursas tapo tramplinu į šlovę tokiems pasaulinį pripažinimą pelniusiems pianistams, kaip italas Maurizio Pollini ir argentinietė Martha Argerich.

Konkurse gali varžytis pianistai nuo 16 iki 30 metų. Tarp jo laureatų yra pianistų iš Azijos, Europos, Šiaurės ir Pietų Amerikos.

Autoritetingos žiuri vertinamus pasirodymus gali stebėti žiūrovai. Bilietai į šį konkursą visada iššluojami.

1810 metais lenkės ir prancūzo šeimoje netoli Varšuvos gimęs F. Chopinas tėvynę paliko prieš pat 1830 metų Lenkijos ir Lietuvos išsivadavimo iš Rusijos imperijos sukilimą. Vėliau muzikos virtuozas gyveno Vienoje ir Paryžiuje, kur 1849 metais mirė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)