Ko, būnant karantine, ilgitės labiausiai?

Labiausiai ilgiuosi bendravimo su žmonėmis be baimės. Ilgiuosi kelionių ir galimybės planuoti ateitį, turint vilties, kad tie planai išsipildys.

Martynas Nedzinskas

Kaip karantinas pakeitė jūsų darbotvarkę?

Kardinaliai pakeitė – likau be darbo. Teoriškai darbą turiu, bet praktiškai – ne. Negaliu net įsivaizduoti, kiek reikės laiko, kol viskas pradės grįžti į senas vėžias.

Kodėl nusprendėte prisijungti prie iniciatyvos „Menas be karūnos“?

Pakvietė kolega Arūnas Sakalauskas. Man patiko šios iniciatyvos idėja, kad meno pasaulio žmonės gali patys susijungti ir padėti kitiems tiek morališkai, tiek finansiškai.

Aukojantiems medikų ir pacientų paramos fondams pasiūlėte originalią dovaną – poros valandų improvizacijos kursus, kuriuose, pasibaigus karantinui galėtų dalyvauti žmonių kolektyvas. Kaip tai vyktų jei, pavyzdžiui, susirinktų visai neartistiški žmonės? Kas galėtų būti tokios jūsų dovanos gavėjai?

Mes beveik kasdien improvizuojame daugybėje situacijų, nors kartais sąmoningai to neįvardijame arba net patys nesuprantame. Ir visai nesvarbu, ar turime tam talentą, ar ne. Improvizacijos kursai padeda atkreipti dėmesį į spontaniškumą kaip į įrankį, padedantį spręsti įvairias dilemas ar klausimus tiek darbo kolektyvuose, tiek žmonių bendravime.

Laida „Pagauk kampą“

Esu vedęs nemažai užsiėmimų įmonių kolektyvams. Tai padeda sustiprinti komandą, geriau pažinti kolegas. Siūlydamas tokią padėką aukojantiems esu visiškai atviras. Tokios dovanos gavėju galėtų būti bet koks kolektyvas ar draugų grupė.

Pasidalinkite patarimais su skaitytojais: ką įdomaus nuveikti namie, kad laikas karantine neprailgtų?

Galima pagaminti patiekalus, kurių niekada nedarytumėte dėl laiko stokos. Galima žiūrėti filmus, skaityti knygas, sportuoti ir užsiimti rankdarbiais. Bet iš tiesų, tai manau, kad reikia leisti sau ir panuobodžiauti ir tegul tas laikas prailgsta. Kai gyvename itin aktyviai, viskas tampa vienoda. Ir, galų gale, pradedi nuobodžiauti net ir nuo tų veiklų. Taigi – improvizuokite ir leiskite sau patinginiauti.

Ką, visų pirma, planuojate nuveikti karantinui pasibaigus?

Planuoju susitikti su draugais. Labai tikiuosi, kad jau greitai galėsiu pradėti repetuoti rudens sezono spektaklių vaidmenis ir pradėti ruoštis susitikimui su žmonėmis, kurie paaukojo pinigų pasirinkę improvizacijos mokymus. Noriu pasidalinti su jais savo patirtimi.

Martynas Nedzinskas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)