Nuo kovo 29 dienos platformoje „YouTube“ bus rodomi pasaulinio kino festivalio „We are One“ meniniai, trumpametražiai, dokumentiniai filmai ir diskusijos.

Šis festivalis turėtų padėti Pasaulio sveikatos organizacijai ir paskatinti jo žiūrovus aukoti kovai su koronavirusu, sakė jo organizatoriai.

Kol kas filmo festivalio programa dar nepaskelbta.

Anksčiau šį mėnesį kasmet Prancūzijos Rivjeroje rengiamo prestižinio Kanų kino festivalio organizatoriai leido suprasti, kad šiemet dėl koronaviruso pandemijos bus sunku išlaikyti renginio „originaliąją formą“.

Iš pradžių gegužės 12–23 dienomis turėjęs įvykti Kanų festivalis buvo nukeltas į birželio pabaigą, bet vėliau Prancūzijos vyriausybė uždraudė bent jau iki liepos vidurio organizuoti bet kokius masinius renginius, siekiant sumažinti koronaviruso plitimą.

Dėl labai užkrečiamo ir potencialiai mirtino naujojo koronaviruso pandemijos visame pasaulyje atšaukta daugybė kultūros renginių. Uždaryti teatrai, muziejai, atsisakyta daugybės programų, nes didžioji dalis pasaulio gyventojų raginami likti namuose.

„Dažnai kalbame apie nepaprastai galingą kino vaidmenį, gydant pasaulį – įkvepiant ir vienijant žmones, nepaisant jokių sienų ar skirtumų“, – sakoma festivalio „Tribeca“ vadovės Jane Rosenthal (Džein Rozental) pareiškime.

„Visam pasauliui dabar reikia tos gydančios jėgos“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)