Viešosios įstaigos "Studija 2" spektakliui scenarijų parašė Juozas Marcinkevičius, režisavo Rimas Morkūnas, o garsiosios graikų poetės Sapfo vaidmenį sukūrė Mažojo teatro aktorė Larisa Kalpokaitė, pranešė Vilniaus mažasis teatras.

"Poezijos ir meilės Lesbo saloje" kūrėjų teigimu, spektaklio centre - Sapfo gyvenimas ir jo įkvėptos eilės, kuriomis žmonija gėrisi beveik tris tūkstančius metų.

Poetė nusižudė, šokdama nuo Leukadės uolos į vandenyną. Sakoma, kad prieš mirtį žmogui prieš akis iškyla visas jo gyvenimas, tad ir Sapfo prisimena audringą, nors ir trumpą savo gyvenimą, savo meilės lyrikos gimimo aplinkybes. Ji tarsi pasakoja savo istoriją pakeliui sutiktoms nimfoms.

"Poetės gyvenimo šerdis buvo meilė - ne abstraktus jausmas, o jusli meilė vienam ar kitam vyrui arba moteriai. Sapfo meilė nepažįstamajam Artemidės šventykloje, jos potraukis jaunai, dailiai mokinei Artidei, vėliau tragiškai pasibaigęs jausmas jaunajam Faonui - visa tai suprantama netgi po tūkstantmečių, nes žmogaus prigimtis nepakito", - įsitikinę spektaklio autoriai.

Spektaklio "Poezija ir meilė Lesbo saloje" premjera įvyko 2005 metų pabaigoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją