Balandžio 15 d. 12 val. (Lenkijos laiku) Vygriuose bus aukojamos Šv. mišios už a.a. prof. A.Strumillo, po jų – palydėjimas į Magdalenowo kapines (jis bus tiesiogiai transliuojamas čia).

Balandžio 15 d. 12 val. (Lietuvos laiku) Vilniaus Gailestingumo šventovėje šia intencija bus aukojamos Šv. mišios (transliacija čia).

Andzejus Strumillo

A. Strumillo gimė 1927 m. spalio 23 d. Vilniuje, vaikystę praleido prie Žeimenos upės, netoli Švenčionių, iš kur kilusi jo mama. Prieš II pasaulinį karą buvo ministrantas Vilniaus Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje. Per karą pasitraukė į Lenkiją, studijavo Lodzės Aukštojoje Valstybinėje Meno Mokykloje, vėliau Krokuvos dailės akademijoje. Tarp 1949-1953 m. ėjo asistento pareigas šiose mokyklose. 1977-1980 m. buvo Krokuvos Dailės Akademijos profesoriumi, 1987-1988 m. buvo katalikų Teologijos Akademijos Suvalkų filijalo dėstytoju. 1982-1984 m. vadovavo Jungtinių Tautų Organizacijos Niujorke – Graphic Presentation Unit leidinio grafinei programai.

Už savo nuopelnus kultūros, meno ir švietimo srityse, buvo ne kartą apdovanojamas valstybiniais prizais. Du kartus buvo suteiktas Kultūros ir Meno Ministro prizas, Užsienio reikalų ministerijos prizas bei Varšuvos miesto apdovanojimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)