„Kiekvienas metais organizuojame pagrindinį Odisėja72 filmų kūrimo iššūkį, kurio metu komandos kuria trumpametražius filmus per tris paras. Belaukdami jo nusprendėme paskatinti filmų kūrėjus ugdyti savo kūrybiškumą, treniruotis ir išnaudoti turimą laiką prasmingai. Taip gimė „Odisėja72: Vienas namuose“ mažojo iššūkio idėja, kurio metu kūrėjai turėjo prisitaikyti ne tik prie gautų užduočių, bet ir prie esamos karantino situacijos Lietuvoje“, – pranešime spaudai teigė festivalio Odisėja72 organizatorė Avelina Markevičiūtė.

Siekį ugdyti kūrėjų profesionalumą akcentavo ir iššūkį organizuojančios video agentūros „Turbo“ vadovas Airidas Janušauskas.

„Įprastai filmų kūrimas yra ypatingai komandinis darbas, kurio metu daugybė žmonių atlieka tik jiems skirtas ir specifines užduotis. Tai, kad šį kartą kūrėjai sukurti filmą turėjo padedami tik šeimos narių ar nuotoliniu būdu prisijungusios komandos, padarė šį iššūkį dar sudėtingesniu. Vis tik tai tapo ir puikia proga mokytis bei tobulėti, kuriant neįprastomis sąlygomis.“

„Kino ir reklamos sektoriui šis metas ypač sunkus – visi filmavimai laikinai sustabdyti arba atšaukti. Dėl to šiuo iššūkiu nusprendėme paskatinti kūrėjus turimą laisvą laiką įprasminti kūryboje“, – esamą situaciją komentavo video agentūros „Turbo“ kūrybos vadovas Evaldas Arlauskas.

Geriausią iššūkio filmą nulems žiūrovų balsai bei komisijos vertinimas, o geriausio filmo autoriai bus apdovanojami vienerių metų naryste virtualių mokymų platformoje „Masterclass“. Visus filmus peržiūrėti ir įvertinti labiausiai patikusius galima ODISĖJA72 „YouTubekanale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)