Šiemet, sausio mėnesio pabaigoje, R. Semeniukas dalyvavo prestižinėje muzikos parodoje „NAMM SHOW 2020“ (angl. „National Association of Music Merchants“), Los Andžele vykusioje jau šimtąjį, jubiliejinį kartą.

NAMM SHOW

Tai – didžiausia pasaulyje muzikos gamintojų paroda, į kurią suvažiuoja muzikos žvaigždės iš viso pasaulio. Į parodą Robertas vyko kartu su „Lava Drops Guitars“ prekės ženklo kūrėju, dizaineriu Rapolu Gražiu. R. Gražys „NAMM SHOW 2020“ pristatė savo gaminamas vienetines, „butikines“ gitaras, o R. Semeniukas parodos lankytojams gyvai demonstravo šių unikalių instrumentų privalumus. Lietuvių – muzikanto ir dizainerio – tandemas parodoje susilaukė itin daug dėmesio, juos kalbino net ir populiarusis JAV televizijos kanalas „CNN“.

„Yra toks posakis: „Svajok atsargiai, nes svajonės pildosi“, – pranešime spaudai sako Robertas. – Man būtent taip ir nutiko. Kompozicija „Flying High (S.V.J.S)“ yra dedikuota gerai pasaulyje žinomiems gitaristams Steve Vai ir Joe Satriani, iš kurių įkvėpimo sėmiausi nuo pat paauglystės. Parodoje „NAMM SHOW 2020“ išsipildė mano sena svajonė – čia sutikau legendinį trijų Grammy savininką, gitaristą Steve Vai, turėjau galimybę pabendrauti su juo akis į akį bei pristatyti savo kurtą muziką.“

Interviu CNN

Dalindamasis įspūdžiais apie „Flying High (S.V.J.S)“ vaizdo klipo filmavimą, Robertas papasakojo apie netikėtą susitikimą, atvedusį jį į „Radiovenice“ radijo stotį.

„Vieną ankstyvą saulėtą rytą kartu su operatoriumi patraukėme į „Venice Beach“ – vieną populiariausių Los Andželo paplūdimių, taip mėgstamą Holivudo filmų kūrėjų. Filmavimo metu įvyko linksma pažintis su ką tik iš vandenyno išlipusiu banglentininku, kuris iš kelių metrų atstumo stebėjo mus dirbančius ir vis linkčiojo į taktą. Pasiklausęs muzikos ir pasiteiravęs, iš kur aš esu, pasiūlė užsukti į vietinę radijo stotį, kurioje įvairius muzikantus kalbina ten dirbantis jo draugas. Po poros dienų tai prisiminęs, per daug nieko nesitikėdamas, parašiau radijo stočiai. Ir sutarėme dėl interviu!“

Naujausiame Roberto Semeniuko vaizdo klipe taip pat galima matyti dronu filmuotų vaizdų iš „Santa Monica“ paplūdimio bei „Joshua Tree“ nacionalinio parko. Pastaroji vieta vaizdo klipo filmavimo komandą tiesiog užbūrė: „Joshua Tree“ nacionalinis parkas įspūdingas tiek dieną, tiek naktį. Tai – neaprėpiamo dydžio dykuma su labai keistais medžiais, nuostabiomis uolomis.

Robertas Semeniukas su Steve Vai

Tvyrojo visiška tyla, rodės, jog aplink – jokios gyvybės, nors kelio ženklai įspėjo apie barškuoles ir skorpionus. Filmavimo aikštelėje kūnu bėgiojo šiurpuliukai nuo tokio gamtos sukurto stebuklo. Sutemus grįžome į „Beverly Hills“ įsikūrusį Meno muziejų ir ten, žibintų fone, užbaigėme ilgos dienos filmavimo maratoną. Vaizdo klipe filmavausi su „Lava Drops“ gitara“, – pasakojo Robertas.

„Filmavimo metu būta ir kuriozų, – nuotykiais dalinosi Robertas Semeniukas. – Grįždami iš „Joshua Tree” parko, sustojome pakelėje užkąsti. Už poros valandų grįžę prie nuomoto automobilio, radome jį apvogtą, išdaužtais stiklais. Iš automobilio pavogė visą filmavimo įrangą kartu su joje buvusia filmuota video medžiaga.

Praradome kuprines, kameras ir įvairius asmeninius daiktus, tačiau vagišiai nepasivargino ir nerado didžiausio galimo laimikio – prabangios „Lava Drops“ gitaros. Norėdami įgyvendinti sumanymą, turėjome pakartoti kelionę į tą patį kerinčio gamtos grožio parką ir viską nufilmuoti iš naujo.“

Vaizdus Los Andžele užfiksavo operatorius Martynas Jančius, vaizdo medžiagą sumontavo Justinas Šeibokas – jau Vilniuje. Muzika Roberto Semeniuko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)