Šiais metais į programos atranką buvo pateikta beveik trisdešimt skirtingų kino ir televizijos sričių atstovių paraiškų, skelbiama pranešime spaudai.

Nemažėjantis susidomėjimas šia programa rodo didelį karjeros, profesinio tobulėjimo konsultacijų su labiau patyrusiais profesionalais poreikį. Aštuonis mėnesius vyksiančios „Lithuanian Shorts Mentorship“ programos ugdytinės turės galimybę individualiai konsultuotis su trylika mentorių, taip pat dalyvaus asmeninio tobulėjimo mokymuose, tinklaveiklos renginiuose bei nuotoliniame efektyvios mentorystės seminare.

Antrojo programos sezono ugdytinės įvardija „Lithuanian Shorts Mentorship“ kaip reikšmingą galimybę profesiškai „paaugti“ – gauti trūkstamų žinių, patyrinėti mažiau pažįstamas kino ir televizijos industrijų sritis, įgauti daugiau pasitikėjimo savimi.

Profesinės mentorystės programa kino ir televizijos moterims

„Esu pradedanti dokumentinio kino kūrėja, turiu daug klausimų, susijusių su skirtingais dokumentinio kino kūrimo aspektais – nuo istorijos pasakojimo būdų iki industrijos specifikos. Tad tikiu, kad ši mentorystės programa padės patobulinti režisūros, istorijų vystymo įgūdžius, išgirsiu, su kokiais iššūkiais susiduria dokumentinio kino kūrėjai“, – savo lūkesčiais dalinasi programos dalyvė, žurnalistė ir kino režisierė Ieva Balsiūnaitė.

„Mentoriaus turėjimas tam tikrame karjeros etape gali būti labai svarbus, o kartais net lemiamas faktorius priimant profesinius sprendimus. Mentoriai dalindamiesi savo patirtimi, įžvalgomis bei rekomendacijomis, kelią link sėkmės padeda nueiti ne tik greičiau, bet ir produktyviau – keliant kompetenciją, plečiant pažinčių tinklą, susipažįstant su naujomis darbo galimybėmis.

Taip pat reikia nepamiršti, kad mentorystės nauda nėra skirta tik programos ugdytinėms – įsitraukdamas į mentorystę, mentorius tobulėja ir pats. Perteikdamas sukauptas žinias, jis struktūruoja savo turimą patirtį, ugdo lyderystės įgūdžius bei išmoksta naujų dalykų“, – teigia „Lithuanian Shorts Mentorship“ partneris ir lietuviškos mentorystės platformos „idialogue“ įkūrėjas Saulius Alksnis.

Ryt prasidedančios programos mentorių būrį sudaro solidus Lietuvos kino ir televizijos profesionalų sąrašas: kino režisierė ir scenaristė Marija Kavtaradzė, animacijos prodiuserė ir Lietuvos animacijos asociacijos steigėja Agnė Adomėnė, animatorius ir režisierius Gediminas Šaulys, prodiuserė Dagnė Vildžiūnaitė, režisierė ir prodiuserė Jūratė Samulionytė, prodiuseriai ir Nepriklausomų prodiuserių asociacijos valdybos nariai Marija Razgutė, Gabija Siurbytė ir Lukas Trimonis, televizijos ir dokumentinių filmų režisierė Edita Kabaraitė, kino ir reklamos projektų prodiuserė Rūta Petronytė, dramaturgė ir kino scenaristė Birutė Kapustinskaitė, kino ir reklamos projektų gamybos vadovas Justinas Pocius, televizijos projektų prodiuserė Teresa Rožanovska.

Profesinės mentorystės programa kino ir televizijos moterims

Antrąkart prie mentorių komandos prisijungusios kino režisierės ir prodiuserės Jūratės Samulionytės teigimu, praėjusių metų patirtis parodė, jog mentorystė – labai malonus procesas: „Mano ir ugdytinės bendravimą sudarė kūrybiniai pokalbiai, idėjų pristatymas, ankstesnių filmų peržiūros, dalijimasis konstruktyvia kritika, kontaktais ir savo patirtimi.

Smagu, kad dar ir po programos yra palaikomas ryšys ir sekama, kaip įgyvendinamas prieš programą išsikeltas tikslas – trumpametražio filmo sukūrimas“. Pasak aktorės, kino ir reklamos projektų prodiuserės Gabijos Siurbytės, tokios mentorystės programos yra puikus būdas perduoti žinias, sukauptas per pastaruosius penkiolika metų.

„Kai buvau jaunesnė, svajodavau turėti mentorių, bet tuo metu tokiu programų nebuvo, tad mokiausi iš klaidų, patirtų „savo kailiu“. Tad labai džiaugiuosi pati mokydama, ir kartu pavydžiu visiems, kas mokysis“, – teigia programos mentorė G. Siurbytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)