„Menininkai, kaip ir visi pasaulio žmonės, nori, kad žemę užklupusi pandemija baigtųsi kuo greičiau. Šiandien didžiausi menininkai, kuriantys stebuklus, tai medikai, kovojantys su COVID-19. Kūryba gali tapti dovana už auką, padedančią medikams įveikti užklupusius sunkumus,“ – pranešime žiniasklaidai teigia iniciatyvos autorė, „Contour Art Gallery“ vadovė Vilma Mačianskaitė.

Žmonės, paaukoję fondams, ir atsiuntę mokėjimo kopiją, galės pasirinkti sumos dydį atitinkančią dovaną iš menininkų įsteigto dovanų sąrašo, adresu www.menasbekarunos.lt.

Prie iniciatyvos jungiasi vizualaus meno kūrėjai Laisvydė Šalčiūtė, Eglė Ridikaitė, Raimondas Gailiūnas, Kęstutis Grigaliūnas, Žygimantas Augustinas, Violeta Bubelytė, dovanojantys savo kūrinius.

Prisideda aktoriai Rolandas Kazlas, Arūnas Sakalauskas, Giedrius Savickas, Martynas Nedzinskas, dovanojantys improvizacijos pamokas, susitikimus, renginių vedimą.

Karantinui pasibaigus mainais už auką į koncertus pakvies operos solistas Antanas Zakarauskas, vyrų choras „Ąžuolų klubas“, gitaristas Justinas Žilys.

Versalį namuose dovanoja operos solistė Viktorija Miškūnaitė, pianistas Darius Mažintas ir floristas Mantas Petruškevičius. Kūrybinės muzikos dirbtuves siūlo dainininkė Migloko. O Kauno šokio teatras „Aura“ surengs pasirodymą jūsų pasirinktoje erdvėje.

Prie iniciatyvos jungiasi Lietuvos nacionalinis dramos teatras, Valstybinis jaunimo teatras ir Vilniaus mažasis teatras.

„Nors kultūros sektorius dėl koronaviruso padarinių patyrė visišką finansinį nokdauną, mes, menininkai ir atlikėjai, buriamės draugėn ir norime išreikšti savo palaikymą medikams bei prisidėti prie šitos nuostabios iniciatyvos dovanodami savo kūrybą. Tebūnie tai visų mūsų Vilties Padėka,“ –sako operos solistė V. Miškūnaitė.

Iniciatyva „Menas be karūnos“ skatina aukoti šiems aktyviai paramą medikams renkantiems ir tikslingai ją teikiantiems fondams:

1. Laisvės TV fondas ir iniciatyva „Laikykitės medikai!“, remiantys dirbančius pirmose kovos su koronavirusu fronto linijose. Šiuo metu Lietuvos žmonės ir įmonės šiai iniciatyvai jau paaukojo daugiau nei vieną milijoną eurų. Už juos perkamos medikų apsaugos priemonės ir teikiamos į karščiausius šių dienų taškus.

2. „Blossom of Hope 2020“ („Sužydėjusi viltis 2020“), – besirūpinantys Lietuvos onkologijos klinikas orą dezinfekuojančiais baktericidiniais UV recirkuliatoriais, kurie neutralizuoja patalpoje esančius virusus, bakterijas ir grybelius, taip apsaugodami pažeidžiamus, nuo vėžio besigydančius asmenis.

Prie iniciatyvos taip pat prisideda fotografai Greta Skaraitienė ir Audrius Solominas, kurie fiksuos akimirkas, kai dovanos pasieks aukotojus. Iniciatyvą palaiko muzikos instrumentų prekybos įmonė „Organum“, baras „Love bar“, komunikacijos agentūra Bosanova, iniciatyvos internetinės svetainės autoriai Epalete, bilietų platintojai Kakava LT.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)