Pirmiausia šios aktorės gerbėjams, o jų artistė turi tikrai nemažai, norėčiau priminti, kad per LRT rodomame seriale „Bloga mergaitė“ N. Sabulytė atlieka neįgalios buvusios teatro primadonos vaidmenį.

Serialas rodomas sekmadienio vakarais. O kaip aktorė išgyvena karantino laikotarpį?

„Kaip ir didžioji Lietuvos gyventojų dauguma – sėdžiu namuose. Esu rizikos grupėje, tai vengiu grėsmių lėkti į prekybos centrus. Sūnus Mantas, lėkdamas į teatrą, užneša mineralinio vandens, maisto produktų. Jis vaikšto į darbą, dirbti nuotoliniu būdu neturi galimybių, nes yra teatro techninio padalinio vadovas. Dekoracijos, garsas, šviesos. Jų per atstumą nesureguliuosi. O karantinas vis tiek kada nors baigsis. Gal teatras vis dėlto spės sezono pabaigai pastatyti spektaklį „Saulės vaikai“, kuriame pagrindinis vaidmuo skirtas Reginai Arbačiauskaitei.

Nijolė Sabulytė

Na, o mano karantininė kasdienybė prasideda nuo mankštos, kaip ir paprastai. Paskui verdu kavą, palaistau gėles. Ačiū Dievui, internetu, telefonu yra galimybės bendrauti su draugais, kolegomis.

Po serialo „Bloga mergaitė“ filmavimo nenutrūksta bendravimas su kolegomis aktoriais. Apskritai filmavimo atmosfera buvo nuostabi. Turėjau progos atnaujinti draugystę su aktoriais Nijole Narmontaite, Liubomiru Laucevičiumi. Aną dieną N. Narmontaitė atsiuntė nuotraukų iš serialo filmavimo užkulisių.

Skambina ir Klaipėdos dramos teatro jaunieji kolegos, kurie intensyviai ruošiasi „Padėkos kaukei“ ir Teatro dienai. Ką jie paruoš, bus galima stebėti internete ir per „Balticum“ televiziją.

Na, ką dar veikiu? Su tokiu malonumu įveikiau Juozo Baltušio storą knygą „Vietoje dienoraščio“. Taip buvo įdomu skaityti, nes beveik visi rašytojo minimi asmenys daugiau mažiau pažįstami. Perskaičiusi šitą, savo knygų lentynose pradėjau ieškoti J. Baltušio „Su kuo valgyta druska“, o po to ir „Sakmės apie Juzą“ įsigeidžiau. Žinojau, kad turiu, o nerandu. Beieškodama ir knygų lentynas susitvarkiau.

Ėmiausi sijoti nuotraukas. Patys žinote – namuose darbo visada yra. Kaip ir nesutvarkytų kampų.

Skaitau ir literatūrą, kurią kadaise mėgau. Kiek aptinku nauja, anksčiau neįsiskaityta, nepastebėta.

Ko pasigendu? Kaukės veidui. Kartais prireikia kokios smulkmenos iš parduotuvės, o nieko nenorėčiau apkrauti savo poreikiais, nuskuosti pirkti – viens du. Bet neturiu kaukės. Jei kas padovanotų, būčiau labai dėkinga“, – išpažino KDT aktorė Nijolė Sabulytė.

Teatro dienos proga sveikiname aktorę ir visą Klaipėdos dramos kolektyvą. Ką gi, šiemet Teatro dieną švęsime virtualiai.