„Pastarųjų dienų įvykiai visus privertė dar kartą susimąstyti apie gyvojo meno trapumą – vos įvykęs, pasibaigęs, ar nutrauktas jis išlieka tik jį mačiusių žmonių prisiminimuose. Mūsų kolektyvui, gyvenančiam tik iš žiūrovų šilumos, meilės ir nupirktų bilietų, tokie įvykiai kaip spektaklių nuėmimas yra tolygūs katastrofai, tačiau privalome matyti žymiai didesnį paveikslą: sveikata ir saugumas yra neginčijami prioritetai.

Iš karto labai prašome visų supratingumo, mat nepriklausomai operos kompanijai suderinti naujas tokio didžiulio mastelio spektaklių datas iš tiesų užtrunka. Kiekvienas mūsų spektakliuose dalyvaujantis solistas, choro atlikėjas, šokėjas, muzikantas, techninio personalo žmogus – visi jie yra nepriklausomi ir individualius grafikus turintys žmonės, tad taip greitai kaip valstybiniai teatrai pakeisti datų negalime ir šiuo metu dar esame procese. Žinome tiek, jog ir dėl grafikų, ir dėl sveikatos rekomendacijų, spektaklius kelsime į gegužės – birželio mėnesius ir visi iki šiol pirkti bilietai tikrai galios.

„Pikų damos“ spektakliams, kaip ir visiems savo pasirodymams iš anksto ruošėmės kelis mėnesius, vyko įtemptas darbas, įdėtos investicijos, spektaklio dieną norint pasiekti aukščiausios kokybės. Žiūrovų būtų laukę iškilūs solistai, tarp kurių: Germaną Londono Covent Garndene dainavęs Sergėjus Poliakovas, Berlyno valstybinės operos ir legendinio dirigento D. Barenboimo mylima solistė Vida Miknevičiūtė, savo įtemptuose grafikuose laiko radę mūsų mylimi Almas Švilpa bei Jurgita Adamonytė... Šis pastatymas suvienija daugelį Lietuvos solistų kartų – nuo operos primadonos Irenos Milkevičiūtės iki jaunimo – labai laukto, jau kelis metus Europos scenose dirbančio Romano Kudriašovo debiuto. Tikimės, jog solistų sudėtis nesikeis, o visus galimus pasikeitimus būtinai pranešime įvykių eigoje.

Neslėpsiu, jog ateinančios savaitės spektaklių nuėmimas – mums didelis smūgis: atšaukiami solistai, vietoje repeticijų skirstomės namo. Visas šis metas – liūdnas ir labai sunkus meno žmonėms, jų šeimoms, kuriems reikės išgyventi labai neramų laikotarpį: daugelis jų – laisvai samdomi ir kiekvienas neįvykęs spektaklis jiems turi realias ir apčiuopiamas pasekmes.

Visgi, kaip jau minėjau svarbiausia – visų žmonių sveikata ir saugumas, todėl linkime visiems sveikatos ir ramybės bei atsiradusį laisvą laiką namuose išnaudoti klasikinės muzikos ir operų perklausoms, knygų skaitymui ir labai tikimės vėl susitikti“, – rašė režisierė Dalia Ibelhauptaitė.

VCO skelbia, jog visi iki šiol pirkti bilietai galios būsimomis datomis be papildomų sąlygų.

Paskelbus naujas datas bus sudarytos sąlygos bilietų keitimui ar grąžinimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)