Dimitri Illarionov – gitaristas virtuozas, daugiau kaip 20-ties tarptautinių konkursų laureatas, įskaitant dviejų prestižiškiausių konkursų: Guitar Foundation of America Competition (2002, Miami, USA) ir Francisco Tárrega Guitar Competition (2008, Spain), rašoma pranešime žiniasklaidai.

Atlikėjas koncertuoja ir kaip solistas ir kartu su orkestrais, tokiais kaip Moscow Virtuosi kameriniu orkestru, Rusijos P. I. Čaikovskio simfoniniu orkestru, Istambulo valstybiniu orkestru ir kt. Gitaristas pasirodo prestižinėse salėse, tokiose kaip Bozar Briuselyje, Didžiajame teatre Maskvoje, P. I. Čaikovskio konservatorijos, Osakos simfoninėje salėje, Seulo Art Center ir eilėje kitų.

Gitaristas D. Illarionov išleidęs savo įrašus prestižinėse kompanijose, tokiose kaip Naxos ir Daminus. Jo „Classical Duo“ kompaktinis diskas (Delos Records) su Borisu Andrianovu gavo prestižinę „Grammy 2004“ nominaciją.

Kaip rašo „Tages-Anzeige“ (Ciurichas, Šveicarija): „Palaimintas žvaigždės genu… tokiu temperamentu, muzikalumu, spalvų turtingumu, švytėjimu, akustiniu pojūčiu apdovanotas šis atlikėjas, kad po jo pasirodymo tegali ištarti vieną vienintelį žodį “neįtikėtina.v

Koncertas Gariūnų koncertų salėje ypatingas tuo, kad vienoje scenoje susitiks du vienas kito verti muzikantai. Kita vakaro atlikėja - viena geriausių Rusijos fleitisčių – Irina Stachinskaya, gimusi, Maskvoje muzikantų šeimoje 1989 m. Baigusi studijas Rusijos Gnesinio muzikos akademiją, ji tapo pirmąją Maskvos filharmonijos orkestro fleita. I. Stachinskaya koncertuoja visame pasaulyje, įskaitant koncertinius turus JAV, Pietų Korėjoje, Japonijoje ir kt. 2016 garsi Rusijos įrašų kompanija Melodija išleido jos debiutinę koncertinę plokštelę.

Irina taip pat yra eilės tarptautinių konkursų laimėtoja, įskaitant „Golden trophy“, įteiktą jai 2009 m. Niujorke „Web Concert Hall“ konkurse, pirmąjį prizą „Musicalia“ konkurse Atėnuose ir eilėje kitų.

Koncertas Gariūnų verslo ir kultūros parke yra nemokamas klausytojams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)