„Man patinka gyventi šioje Žemėje. Stengiuosi, kad gyvenimas čia atsivertų pačiomis gražiausiomis spalvomis. Ne viską suprantu, bet ne viską ir noriu suprasti. Tai mane įkvepia nuolat kurti, gilintis į savo mintis bei stebėti, kaip tai reiškiasi paveikslų pavidalu. Čia mano pasaulis, stiprybė ir silpnybė.

Džiaugiuosi, kad vis mažiau baimių lieka. Jaučiuosi nurimusi. Parodos pavadinimas „OM-Relax-Rehab“ atspindi dabartinę mano būseną – kuriu tai, ką noriu, kiek noriu ir kada noriu. Pati reguliuoju kūrybinį tempą, atsitraukiu, stebiu, liūdžiu, džiaugiuosi. Purenu ir laistau proto „dirvą“ (kūną irgi lepinu), nes tik taip galiu atsiverti tiesai, šviesai, girdėjimui, žinojimui.

Evelinos Paukštytės kūriniai

Galima sakyti, kad tai yra mano dvasinė praktika, kurią jaučiu ir suprantu. O visa kita – tik detalės ir amžinas šedevrų vaikymasis, – pasakoja autorė. – Iki pasimatymo per parodą! Linksminkitės, švęskite ir būkite laimingi! OMMM“, – pranešime spaudai ragina menininkė.

E. Paukštytė kuria gyvybingus ir struktūriškai turtingus vaizdus, kuriems būdingi architektūriniai prisilietimai bei žmonių tarpusavio sąveika. Nė viena detalė jos kūriniuose nelieka nepastebėta – viskam būdinga tvarka.

Menininkės kompozicijos susitelkia ties keistais, nelogiškais ar atsitiktiniais kasdienio gyvenimo elementais. Teniso žaidėjai, žaidžiantys be teniso rakečių, fugu žuvis, gaminanti žuvies kvepalus, ar klounas, medituojantis ant gėlės žiedo ir iš visko besijuokiantis. Paveiksluose tvyro absurdo jausmas, sukuriantis intriguojantį pasakojimą, keliantis neaiškumą, įtampą bei ragina žiūrovą ieškoti užuominų ir įsivaizduojamos tiesos.

2001 m. E. Paukštytė baigė studijas Kauno meno mokykloje ir įgijo keramikos meistro diplomą, o už baigiamąjį darbą – skulptūros kompoziciją „Pasaulio medis“ – pelnė žymaus skulptoriaus Juozo Zikaro pagrindinę premiją.

2006 m. Vilniaus dailės akademijoje įgijo grafikos specialybės bakalauro diplomą, o 2008 m. – grafikos specialybės, menų magistro laipsnį.

Paroda vyks iki kovo 27 d. GODÒ galerijoje, Vilniuje.

Evelinos Paukštytės kūriniai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)