V.Bartulis buvo apdovanotas už simfoniją elektrinei violončelei, mišriam chorui ir simfoniniam orkestrui "Sodas", kūrinius "Lozoriaus giedojimai" dviem smuikams ir fonogramai, "Lozoriaus giedojimai" fleitai, smuikui, violončelei, fortepijonui ir fonogramai, "Pradėjimas" vargonams ir simfoniniam orkestrui, už koncertą dviem smuikams ir simfoniniam orkestrui bei muziką kino filmui "Fantomas".

R.Požerskis šiemet išleido fotografijų albumą "Atminties sodai", surengė personalines parodas Vokietijoje ir Čekijoje.

Kaip BNS sakė Kauno menininkų namų direktorius Viktoras Valašinas, įvairius menininkus įsimintiniausiojo titului siūlė Kompozitorių, Teatro, Rašytojų sąjungų Kauno skyriai, tautodailininkai ir miesto visuomenė.

"Galutinį žodį tarė Kauno menininkų namuose veikianti šešių žmonių meno kolegija", - kalbėjo V.Valašinas.

Įsimintiniausių kūrėjų vardai bus įrašyti Kauno menininkų namuose stovinčioje skulptūrinėje Stasio Žirgulio kompozicijoje "Sparnuotoji kolona".

Įsimintiniausio miesto menininko rinkimus Kauno menininkų namai organizuoja nuo 1998 metų.

"Sparnuotoje kolonoje" jau įrašyti aktorė Jūratė Onaitytė, smuikininkas Vilhelmas Čepinskis, grafikas Romualdas Čarna, solistė Sabina Martinaitytė, aktorė Rūta Staliliūnaitė, skulptorius Leonas Strioga, skulptorius Robertas Antinis, kompozitorius Giedrius Kuprevičius, poetė Daiva Čepauskaitė ir choro meno vadovas bei dirigentas Petras Bingelis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją