„Vylėmės, kad pasieksime 70 tūkstančių ribą, bet kad ją perkopsime – tikrai nesitikėjome“, – pranešime cituojama „Litexpo“ parodų skyriaus vadovė Milda Gembickienė.

Pasak jos, lankytojų gausą galėjo lemti Jaunųjų skaitytojų salės programa, nauja Kultūros centrų salė bei didesnė programa.

Mugėje vyko daugiau kaip 600 renginių ir per 400 susitikimų, joje dalyvavo dalyvavo 380 leidyklų.

Pasak organizatorių, 21-osios Vilniaus knygų mugės rekordininkėmis tapo kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė ir rašytoja Kristina Sabaliauskaitė: į susitikimus su jomis netilpo visi norintieji. Po susitikimo su lankytojais D. Grybauskaitė skaitytojams autografus dalijo pusantros valandos.

Sausakimšos salės buvo ir susitikimuose su prezidentu Gitanu Nausėda, rašytoja Undine Radzevičiūte, kitais Lietuvos autoriais, svečiais iš užsienio.

Šiemet Vilniaus knygų mugėje dalyvavo 64 svečiai iš užsienio, tarp jų buvo ir kitose šalyse gyvenantys lietuvių autoriai.

21-oji Vilniaus knygų mugė vyko visose penkiose parodų salėse, dalyvavo beveik 400 dalyvių iš devynių šalių.

Muzikos salėje dalyvių skaičius siekė 70, Lietuvos kultūros centrų salėje – 21, veikė 19 renginių erdvių.

Iš viso mugės programoje surengta 646 renginiai, 187 iš jų – vaikams ir jaunimui.

Kitais metais 22-oji Vilniaus knygų mugė vyks vasario 25–28 dienomis ir pasitiks visus nauja tema „Vaizdas kaip tekstas“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)