Pagrindinę festivalio sceną „Klaipėda Sound“ komanda sukonstravo iš senų jūrinių konteinerių, taip sukurdami ryšį tarp elektroninės muzikos ir uostamiesčio jūrinės kultūros. Organizatorių teigimu, jūriniai konteineriai puoš festivalį ir šiemet, jau dabar turima virš 20 skirtingų jūrinių konteinerių scenų brėžinių, ieškoma įdomiausių sprendimų.

Tarp pirmų skelbiamų 2020-ųjų metų festivalio atlikėjų – svečiai iš Italijos, Vokietijos, Rusijos ir Lietuvos. Svečias iš Italijos – garsios Vokietijos įrašų leidyklos „Ilian Tape“ atstovas Andrea atliks „LIVE“ programą. Šio atlikėjo muzika siejama su breakbeat, techno ir IDM stiliais. Tai bus pirmasis Andrea pasirodymas Lietuvoje.

Iš Vokietijos pasirodyti festivalyje atvyks gerai žinomas techno muzikos atlikėjas Etapp Kyle. Iš Ukrainos kilęs didžėjus šiuo metu gyvena Berlyne ir yra garsiausio pasaulio techno muzikos klubo „Berghain“ rezidentas.

Prieš tapdamas „Berghain“ rezidentu Etapp Kyle buvo garsiojo Maskvos naktinio klubo „ARMA 17“ rezidentu. Ukrainiečio muziką leidžia vienos garsiausių techno muzikos įrašų leidyklų: „Ostgut Ton“ ir „Klockworks“. „Klaipėda Sound“ bendradarbiavimą su techno muzikos šventove „Berghain“ pradėjo jau praeitais metais, kuomet į festivalį pasikvietė kitą „Berghain“ rezidentą – Answer Code Request.

Trečioji festivalio žvaigždė – iš Rusijos atvyksiantis Low Tape. Tik prieš kelis metus debiutavusio electro / acid muzikos prodiuserio kūrybą platina melomanų mėgstamos leidyklos „Mechatronica“ ir „Furthur Electronix“. „Klaipėda Sound“ organizatoriai teigia, kad šiais metais didesnį dėmesį skyrė talentų paieškai Rytų Europoje ir Low Tape – vienas įdomesnių jų atradimų.

Festivalyje pasirodys ir Lietuvos publikai gerai žinomi vietiniai techno / electro / EBM muzikos atlikėjai – Adeph, Alex Krell, Bell Riots, Elektrod K, Ement, Jaroška, Martas.

Vasarą klaipėdiečius ir miesto svečius subursiančiame festivalyje taip pat pasirodys stiprūs drum&bass ir jungle muzikos vardai. Daugiau informacijos apie juos organizatoriai žada atskleisti jau šį mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)