Praėjusį rudenį ŠMC paskelbė atvirą kvietimą dalyvauti grupinėje parodoje ir iš atsiųstų projektų atrinko daugiau nei 50 Lietuvos ir užsienio kūrėjų darbų. Profesionalūs, pradedantys, neseniai atrasti ar seniai girdėti menininkai, kuratoriai ir kiti kultūros atstovai, anot pranešimo spaudai, įgyvendins, idėjas, atliepiančias laiko, kuriame esame, pabaigos, pradžios, tranzito ir kaitos temas. Visą ŠMC pastatą apimančią parodą sudarys tiek meno kūrinių ekspozicija, tiek įvairūs renginiai – performansai, filmų peržiūros, koncertai, diskusijos ir ekskursijos.

„Šiuolaikinio meno centro laukia dideli pokyčiai – kelis metus truksianti kapitalinė pastato renovacija. Kvietimą teikti idėjas parodai įsivaizdavome kaip galimybę drauge su plačia meno ir kultūros benduomene diskutuoti apie ŠMC pastato ir institucijos veiklų galimybes, bendruomenės poreikius, galimus bendradarbiavimo būdus. Būsima pauzė virto pretekstu savirefleksijai ir institucijos atsivėrimui. Ši „šuolio į nežinią“ nuotaika juntama ir parodoje“, – sakė ŠMC kuratorių komanda: Neringa Bumblienė, Julija Fomina, Virginija Januškevičiūtė, Ūla Tornau ir Asta Vaičiulytė.

Parodos „Galva su daug minčių“ atidarymas vyks visą savaitgalį – vasario 14–16 dienomis.

Penktadienį 18 val. lankytojai kviečiami į ekspozicijos pristatymą, po kurio skirtingose ŠMC pastato vietose menininkai atliks 4 performansus. Abi savaitgalio dienas parodos kuratorės ves ekskursijas kartu su Lietuvoje gyvenančiais ir čia viešinčiais menininkais.

Šeštadienį lauks dienos programa, kurios metu vyks performansai, skaitymai ir siuvinėjimo dirbtuvės. Sekmadienį, kol tėvai dalyvaus ekskursijoje, 7–8 metų vaikai bus kviečiami į edukacines dirbtuves, kuriose kurdami koliažus tyrinės savo emocijas.

Visą parodos veikimo laiką, kaip ir įprasta, trečiadieniais ŠMC lankymas bus nemokamas visiems lankytojams. Kiekvieną trečiadienį nuo 18 val. taip pat vyks nemokamos ekskursijos su parodos kuratorėmis, architektu ir menininkais.

Kvietimas dalyvauti parodoje „Galva su daug minčių“ buvo išplatintas pavadinimu „Ar mes užsidarome?“, o pati paroda turėjo būti vienu paskutiniųjų projektų prieš ŠMC pastato laukiantį remontą. Netikėtai pasikeitus pastato renovacijos planui, remontas buvo atidėtas ir ŠMC dar bent metus veiks savo erdvėse. Lauktieji pokyčiai atidėti, tačiau mintys įsibėgėjo.

Pilna parodos atidarymo savaitgalio programa – čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)