Nors tai debiutinis prancūzų režisieriaus Ladj Ly filmas, jis, anot pranešimo spaudai, meistriškai atskleidžia sudėtingą vietinių ir policijos kasdienybę viename Paryžiaus priemiestyje. Po premjeros „Kino Deli“ svečiai kartojo tą patį – filmas labai įtaigus ir realistiškas.

„Tai, kad pasibaigus filmo titrams žmonės sėdi ir tyli, turbūt yra geriausias įrodymas, kad filmas palieka didžiulį įspūdį. Momentais net buvau sulaikiusi kvapą,“ – po filmo sakė prodiuserė Laura Paukštė.

Jai pritarė ir aktorė Aistė Diržiūtė: „Tai buvo tai, ko aš seniai ieškojau kine – filmas sukrečia tikrumu“.

Žurnalistas Karolis Vyšniauskas sakė, kad, nors filmas be galo įtemptas, žiūrėti į ji vien kaip į veiksmo filmą būtų klaida, nes tai daug daugiau: „Filmas puikiai parodo tas kultūrines įtampas, kurios šiuo metu yra Europoje. Reikėtų jį rodyti mokyklose – man būtų labai įdomu išgirsti, ką apie tai mano dabartiniai paaugliai“.

Paryžiuje gyvenusi režisierė Gabrielė Urbonaitė tikino, kad filmas puikiai apibūdina Prancūzijos realybę, ir, nors padarytas su didele empatija, žiūrėti jį nėra lengva. „Tai filmas tiems, kurie nebijo būti sukrėsti“, – sakė Gabrielė.

„Man labai skaudėjo žiūrėti šį filmą, bet išgyvenčiau tą skausmą ir supurtymą dar kartą, nes tai atveria akis ir priverčia tave pažiūrėti, kas dedasi aplinkui,“ – emocijomis po filmo dalinosi kultūros diplomatė Liana Ruokytė-Jonsson.

Apie filmą:

Debiutinis Ladj Ly filmas pasakoja apie šiandieninį Monfermėjų – Paryžiaus priemiestį, kuriame prieš daugiau nei 150 metų rašytojas Viktoras Hugo sukūrė vieną garsiausių savo romanų „Vargdieniai“.

Stefanas tik ką prisijungė prie kovos su nusikalstamumu būrio. Susipažinęs su savo naujaisiais kolegomis, būrio senbūviais Krisu ir Gwada, Stefanas greitai pastebi tarp vietinių gaujų ir policijos tvyrančią įtampą. Vieno sulaikymo metu trijulei smarkiai viršijant savo įgaliojimus, atsitiktinio vaiko paleistas dronas užfiksuoja kiekvieną pareigūnų judesį – dabar visiems žūtbūt reikia gautį šį įrašą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)