Prieš 15 metų vasario 5-ąją pirmą kartą koncertą atliko iš Kauno kamerinio orkestro išaugęs Kauno miesto savivaldybės įsteigtas ir oficialiai pavadinimą pakeitęs Kauno miesto simfoninis orkestras. Tą vakarą Kauno valstybinėje filharmonijoje skambėjo L. van Beethoveno Septintoji simfonija bei Giedriaus Kuprevičiaus specialiai šiai progai parašyta pjesė „Orkestro gimimas“. Prieš 5-erius metus iš Kauno Mykolo Žilinsko galerijos papėdės pirmą kartą miestą budino elektroninė šokių muzika. Čia savo veiklą pradėjo klubas „Lizdas“.

Nors daugeliui gali pasirodyti, kad šie du skirtingus muzikos žanrus – klasikinę ir techno, atstovaujantys kolektyvai neturi nieko bendro, tačiau gimtadienių sukakčiai paminėti nusprendė kartu įgyvendinti Lietuvoje dar nematytą projektą. Kolektyvai sukūrė nestandartinį video klipą.

Vaizdo klipo pagrindinė idėja – dviejų skirtingų muzikinių pasaulių susijungimas, kuris sukuria kūrybinę bei meninę sintezę. Vaizdo klipe orkestras atlieka Rimanto Giedraičio sukurtą aranžuotę, kurią sudaro trys kompozicijos iš elektroninės muzikos gerbėjams puikiai pažįstamų Levon Vincent, Bicep ir Krystal Klear kūrinių, dažnai skambančių „Lizde“. Meninę sinergiją įkūnija šokėjo Jokūbo Nosovo improvizacija.

Kauniečių bendradarbiavimo tikslas – parodyti, kad kardinaliai skirtingos organizacijos yra atviros ir nebijo kūrybinių eksperimentų bei kurdamos kartu gali sukurti neįprastą plačiai auditorijai skirtą kūrinį.

Iš elektroninės šokių muzikos klubo komandos kvietimo bendradarbiauti sulaukęs Kauno miesto simfoninio orkestro vadovas Algimantas Treikauskas apie šį projektą sakė: „Sulaukęs pasiūlymo bendradarbiauti pagalvojau, jog tai labai įdomus ir dar nematytas bei negirdėtas projektas Kaune, o gal ir Lietuvoje. Akivaizdu, kad didžioji dalis jaunų žmonių domisi elektronine ar techno muzika. Siekiant pritraukti skirtingas klausytojų auditorijas orkestras sutikęs įgyvendinti šį projektą tarsi išėjo iš savo komforto zonos. Taip pat mes siekiame parodyti, kad orkestras yra lankstus, šiuolaikiškas ir gebantis įgyvendinti ne tik sudėtingus klasikinės muzikos, bet ir kitų muzikos žanrų projektus.

Vienas iš Kauno klubo „Lizdas“ įkūrėjų didžėjus Žilvinas Širka apie šį kūrybinį eksperimentą kalbėjo: „Labai džiugu, kad tiek mūsų klubas, tiek orkestras gimtadienius švenčia tuo pačiu metu. Ir šiuo projektu siekiame mūsų lankytojams bei klausytojams nusiųsti tam tikrą žinutę, kuri reprezentuoja mūsų miestą bei jame besivystančią elektroninės muzikos kultūrą. Šis projektas tarsi tiltas ir tam tikra sinergija tarp klasikinės simfoninės ir elektroninės šokių muzikos. Labai viliuosi, kad tai nebus vienintelis toks kultūrinis projektas. Manau, kad bendradarbiaudami su Kauno miesto simfoniniu orkestru ateityje įgyvendinsime dar ne vieną projektą, kuriais ieškosime naujų meno bei kultūros formų.“

Projekto kūrybinė komanda teigia, kad įgyvendinti jį pavyko per rekordiškai trumpą laiką. Tai dar kartą įrodo jų profesionalumą. Ir pristatydami jį žmonėms kviečia kartu minėti kolektyvų gimtadienius bei apsilankyti šioms progoms skirtuose renginiuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)