Ruošiantis šiam svarbiam Kauno miesto muzikinio gyvenimo įvykiui, tuometinis orkestro vyriausiasis dirigentas Pavelas Bermanas sakė: „Manau, kad naujo simfoninio orkestro gimimas reikšmingas ne tik Kaunui, bet ir Lietuvos muzikinei kultūrai. Miestas įkūrė orkestrą, vadinasi, visi miestelėnai turi teisę džiaugtis muzika. Be to, tikiu, kad atsiradus koncertų lankymo tradicijai, žmonių gyvenime padaugės šviesos ir išminties“. – pranešime žiniasklaidai cituojamas jis.

Prisimindamas orkestro kūrimosi pradžią, kolektyvo vadovas Algimantas Treikauskas kalba: „Pradėjus vadovauti tuo metu dar Kauno kameriniam orkestrui, turėjau vieną tikslą – sukurti pilnos sudėties simfoninį orkestrą, kuriuo galėtų džiaugtis miestas bei patys kauniečiai. Džiaugiuosi ir didžiuojuosi orkestro veikla. Žinau, kad kauniečiai mus myli, tai stengsimės savo muzika jiems ir ateityje suteikti nemažai gražių emocijų. Atsigręžus į pačią pradžią, smagu kalbėti apie nuveiktus darbus, kurie padėjo iš mažo kolektyvo (kamerinio orkestro) išsivystyti iki Kauno miesto simfoninio orkestro, kuris šiandien yra žinomas ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Savo veikla orkestras stengiasi džiuginti ne tik Lietuvos publiką, bet siekia garsinti miestą bei šalį visame pasaulyje“.

Praėjus 15 metų nuo pirmojo koncerto, orkestras tapo kolektyvu, su kuriuo noriai bendradarbiauja žinomiausi muzikai iš viso pasaulio. Orkestras taip pat pelnė tarptautinės kultūrinės bendruomenės – leidėjų, kritikų spaudos dėmesį bei aukščiausius įvertinimus. Tai bene vienintelis šalies muzikos kolektyvas, kuriam per tokį trumpą laiką pavyko sulaukti tarptautinio žinomumo ir pripažinimo.

Leidybinius projektus plėtojantis Kauno orkestras bendradarbiauja su žinomiausiais šių dienų solistais: vokalistais, instrumentalistais bei dirigentais. Per 15 kūrybinės veiklos metų KMSO įrašė ir išleido dvi dešimtis kompaktinių plokštelių, kurios ne kartą buvo paskelbtos geriausiomis pasaulyje bei nominuotos prestižiniams „Grammy“ apdovanojimams ir Tarptautiniams klasikinės muzikos apdovanojimams.

15 metų sukakčiai paminėti orkestras vasario 7 d. atliks šventinį koncertą. Kartu su kolektyvu pasirodys talentingasis pianistas Robertas Lozinskis bei įspūdingo balso savininkė, sopranas Karina Flores. Orkestrui bei solistams diriguos orkestro vyr. dirigentas maestro Konstantinas Orbelianas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)