„Net tiems, kas su kino industrija neturi nieko bendro ne naujiena, kad pastaruoju metu Lietuvoje gausu filmavimų, kuriuos rengia tokie kino gigantai, kaip „Netlix“ ar „HBO“. Spaudoje periodiškai pasirodo žinutės apie vieno ar kito puikiai visiems žinomo TV serialo ar pilno metro filmo kūrimą Lietuvoje. Televizijos ekranus jau pasiekė HBO serialai „Chernobyl“ ir „Catherin the Great“. „Netflix“ žiūrovai mėgaujasi atkuriamosios dokumentikos serialu „The Last Tzars“. Visi šie serialai Lietuvos kino industrijai padėjo sukurti reputaciją, kurios ignoruoti kino gigantai nebenori. Šiemet Lietuvoje bus filmuojamas populiarusis „Stranger Things“ ir kiti stambaus kalibro projektai“, – primenama asociacijos pranešime žiniasklaidai.

„Išaugus paklausai darbų našta užgriuvo kino industrijos darbuotojų pečius. Ne paslaptis, kad kino aikštelėse ne visuomet viskas einasi sklandžiai, tad tam, kad išvengti kuo daugiau nesusipratimų, kino profesionalai nusprendė vienytis į asociaciją, kuri gintų jų teisęs ir gelbėtų kebliose situacijose. Vos per porą mėnesių norą tapti LKIDA nariais išreiškė per šimtą industrijos profesionalų. Kameros asistentai, kino aikštelių apšvietėjai, garso operatoriai, specialiųjų efektų kūrėjai, visažistai, garderobo meistrai noriai registravosi tapti LKIDA nariais“, – teigiama pranešime.

Praėjusių metų gruodžio 22 dieną įvyko pirmasis viešas LKIDA narių susirinkimas. Jo metu asociacijos nariai išsirinko valdybą, kurią šiuo metu sudaro septyni įvairių sričių kino profesionalai: Ieva Rojūtė, Egidijus Braziūnas, Rolandas Joneliūkštis, Giedrius Bukaitis, Ignas Mateika, Linas Stankevičius ir Robertas Kalinkinas.

Susirinkimo metu buvo iškelti ir suformuluoti opiausi kino darbuotojų klausimai, kuriuos prioriteto tvarka ir sieks spręsti LKIDA valdyba.

Naujai išrinkta LKIDA valdyba pirmajam posėdžiui susirinko sausio 15 dieną. Posėdžio metu išrinktas valdybos pirmininkas, kuriuo tapo vienas asociacijos kūrimo iniciatorių L. Stankevičius. „Dabar tinkamiausias metas burtis į asociaciją ne tik todėl, kad milžiniškas darbų krūvis reikalauja ginti darbuotojų teises, bet ir tam, kad galėtume padėti vieni kitiems tobulėti, pasinaudojant šia kino meistrų susidomėjimo banga, taip išlaikydami dėmesį nukreiptą į mūsų rinką“, – sakė LKIDA valdybos pirmininkas.

LKIDA kviečia prisijungti tuos, kurie dėl vienokių ar kitokių priežasčių, dar neįstojo į asociaciją. Čia laukiami visi tie, kurie kino aikštelę vadina savo darbo vieta. Daugiau informacijos apie LKIDA veiklą bei tai, kaip tapti asociacijos nariu ieškokite oficialiame LKIDA puslapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)