Šiuo metu Lietuvos leidykloms yra išsiųstas kvietimas siūlyti knygas, kurios būtų tinkamos ekranizacijai. Pretenduoti gali lietuvių autorių knygos, išleistos 2017–2019 metais ir skirtos tiek suaugusiems, tiek jaunimui bei vaikams. Iš pasiūlytų knygų komisija atrinks 10, kurias autoriai ar leidėjai pristatys Vilniaus knygų mugėje susirinkusiems kino prodiuseriams, režisieriams, scenaristams ir kitiems kino industrijos dalyviams, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Daugelis mano filmų yra nacionalinių kūrinių ekranizacijos ir aš labai vertinu tą įkvėpimą, kurį gaunu iš knygų. Labai norisi ir kitus kino kūrėjus paskatinti surasti savo literatūros kūrinį ir perkelti jį į ekraną“, – sako režisierius Algimantas Puipa, kuris yra vienas iš komisijos, atrinksiančios tinkamas knygas, narys.

Kiti komisijos nariai: kino prodiuserė Živilė Gallego, rašytojas ir scenaristas Alvydas Šlepikas, Lietuvos leidėjų asociacijos vykdančioji direktorė Rūta Elijošaitytė-Kaikarė.

„Jau dabar turime nemažai filmų, sukurtų pagal knygas, bet norėtųsi, kad „Knyga + Kinas“ paskatintų labiau bendrauti ir bendradarbiauti lietuvių kino režisierius ir scenaristus su lietuvių rašytojais, leidyklas su kino produkcijos kompanijomis ir iš to rastųsi naujų prasmingų kūrinių“, – sako renginio sumanytoja, žiuri narė prodiuserė Živilė Gallego iš „Fralita Films“.

Romanus ir noveles „Knyga + Kinas“ konkursui leidėjai gali siūlyti iki sausio 24 dienos. Pats renginys vyks Vilniaus knygų mugės metu, vasario 20 dieną, 11–14 val.

Renginį organizuoja: VŠĮ „Fralita Films“ kartu su Audiovizualinių kūrinių autorių teisių asociacija AVAKA bei Lietuvos leidėjų asociacija.

Leidyklos gali registruotis čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)