Siekiant remti Ukrainos kultūros sklaidą Lietuvoje, jau vasario 28-ąją visoje šalyje pradedamas rodyti didingas ukrainiečių epas „Nenugalėti“ (angl. „The Rising Hawk“, 2019), kalbantis nepriklausomybės, vienybės ir patriotiškumo temomis.

Kaip informuojama pranešime spaudai, istorinė drama pasirodo esanti rekordininkė: tai – brangiausias filmas nepriklausomos Ukrainos istorijoje, kurio dekoracijų kiekis ir dydis muša visus įmanomus ukrainiečių kino rekordus! Taip pat tai pirmas filmas šalies istorijoje, ties kuriuo dirbo įspūdingo dydžio Holivudo kino kūrėjų komanda, tarp kurių – aktoriai Robert Patrick ir Tommy Flanagan bei režisierius John Wynn.

Kuriant filmą buvo pagaminti keli tūkstančiai autentiškų kostiumų, o Karpatuose net išdygo naujas kaimas, kuriame ir vyko filmavimai. „Nenugalėti“ – 1883-aisiais pasirodžiusio kūrinio ekranizacija, kino ekranus pasiekianti antrąsyk.

Istorinis epas „Nenugalėti“

Tai – istorinis Ivano Franko epas, nušviečiantis Karpatuose gyvenančių tautų kovą prieš mongolus ir jų priespaudą. Ukrainiečių ir amerikiečių kino kūrėjų drauge sukurtą filmą režisavo Akhtem Seitablaev ir John Wynn, filmavimo aikštelėje subūrę Ukrainos ir JAV aktorius. Režisierius A. Seitablaev ukrainiečių kine laikomas savotišku Robinu Hudu, nušviečiančiu sudėtingas, visuomenę skaldančias temas ir savo kūryboje nagrinėjančiu tautiškumo bei šalies istorijos temas.

Vasario 28-ąją Lietuvoje pradedamas rodyti ukrainiečių epas „Nenugalėti“ žiūrovus nukelia į 1241-uosius. Chano Burundos vadovaujama mongolų orda vieną po kitos naikina kelyje pasitaikančias kliūtis ir, kalindama tūkstančius belaisvių, juda į vakarus. Priėjusi Karpatų kalnus, galinga armija įsikuria kalnų papėdėje, ruošdamasi tolimesniems žygiams.

Stojus nakčiai, stovyklon įsliūkina brolių Berkutų vadovaujami kalnų medžiotojai, išlaisvinantys kalinius ir sukeldami Burundos įsiūtį. Chanas ryžtasi kerštui, tad, vedinas neapykantos, sunaikina aplinkinius kaimus ir vietinių tarpe randa išdaviką, parodantį jam slaptą kalnų kelią. Burunda tikisi, jog naujasis radinys atvers neregėtas galimybes kovose, tačiau Zacharijaus Berkuto vadovaujami kalnų medžiotojai turi savų planų, kaip kartą ir visiems laikams sustabdyti nekenčiamą priešą ir apsaugoti savo žemes...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)