Prieš du mėnesius ši globali įrašų kompanija išleido kompozitorės Ramintos Šerkšnytės muzikos albumą, kurį įrašė dirigentės Mirga Gražinytė-Tyla ir Giedrė Šlekytė. „Tai yra pareiškimas“, – rašė Vokietijos savaitraštis „Die Zeit“ apie šį klasikinės muzikos rinkos normų nepaisantį albumą, kuriame užfiksuota Lietuvos muzikos moterų jėga.

Albumo viršelis

Kai „Deutsche Grammophon“ su Mirga Gražinyte-Tyla pasirašė išimtinę ilgalaikę sutartį, tai tapo istoriniu įvykiu, nes moters dirigentės pavardė pirmą kartą atsidūrė kompanijos įrašų kataloguose greta tokių legendinių dirigentų kaip kad Herbertas von Karajanas, Leonardas Bernsteinas, Claudio Abbado, Karlas Böhmas ar Pierre’as Boulezas. Bet su šiuo, antruoju albumu ji žengė dar toliau: negana to, kad visas albumas skirtas Ramintos Šerkšnytės muzikai, jį Mirga Gražinytė-Tyla dalijasi su kita Lietuvos dirigente Giedre Šlekyte.

„Deutsche Grammophon“ Ramintą Šerkšnytę pristato kaip metafizinio grožio muzikos kompozitorę, kurios kūryboje mistinė patirtis ir aukšta įtampa jungiasi su gyvybinės energijos protrūkiais ir emocine jėga. Tai būdinga ir kompozitorės oratorijai „Saulėlydžio ir aušros giesmės“, kurią šiam albumui įrašė Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, choras „Jauna muzika“, kviestiniai solistai Lina Dambrauskaitė, Justina Gringytė, Tomas Pavilionis ir Nerijus Masevičius, diriguojami Giedrės Šlekytės.

Sausio 19 d. 19 val. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje rengiamas pirmasis 2020-ųjų simfoninis koncertas, kurio programoje – Ramintos Šerkšnytės orkestrinis kūrinys „De profundis“. Jį dirigentė Mirga Gražinytė-Tyla su kameriniu orkestru „Kremerata Baltica“ įrašė ir minėtai kompaktinei plokštelei, kurios pristatymas įvyks vieną valandą prieš koncertą Lietuvos nacionalinės filharmonijos Svetainėje.

CD pristatyme dalyvaus kompozitorė Raminta Šerkšnytė, Lietuvos nacionalinės filharmonijos generalinė direktorė Rūta Prusevičienė, Lietuvos muzikos informacijos centro direktorė Asta Pakarklytė, garso režisieriai Aleksandra ir Vilius Kerai. Pristatymą moderuos muzikologė Jūratė Katinaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)