Beribis talentas

Beveik dvi valandas trukęs atlikėjo pasirodymas, kupinas gražiausios muzikos ir beribio talento, subūrė beveik pilną areną klausytojų. Po kiekvieno A. Bocelli atlikto kūrinio susirinkę muzikos gurmanai sceną užliedavo aplodismentų banga.

Renginyje dalyvavo ir kviestiniai atlikėjai, kuriems pritarė Kauno valstybinis choras bei akomponavo Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras. Koncertui Kaune dirigavo Andrea Bocelli ilgametis draugas ir bendražygis Carlo Bernini.

Muzikantai susipažino dar 1986 m., kuomet C. Bernini tapo A. Bocelli fortepijono mokytoju. Tada užsimezgė ne tik draugystė, bet ir daugiau nei tris dešimtmečius trunkantis muzikinis bendradarbiavimas. Po paskutinio dirigento mosto į sceną įžengė ir pati operos legenda A. Bocelli bei pradėjo savo pasirodymą.

Kviestiniai svečiai

Po keleto unikalaus balso savininko kūrinių į Kauno sceną įžengė sopranas Francesca Maionchi, viena perspektyviausių Italijos operos solisčių. Nors operinio dainavimo studijas ji baigė tik pernai, F. Maionchi jau yra įvertinta prestižiniuose apdovanojimuose ir įvairias partijas atliko ne tik Italijos, bet ir kitų šalių scenose. Galingas duetas padovanojo žiūrovams kelis kūrinius, tarp jų nuskambėjo ir „Brindini“, kurio metu atlikėjai šoko valso ritmu.

Viena iš staigmenų muzikos mylėtojams buvo ukrainietės smuikininkės Anastasiya Petryshak pasirodymas, kuri vos 8-erių pradėjo skinti laurus nacionaliniuose bei tarptautiniuose konkursuose. A. Bocelli kartu su A. Petryshak atliko jausmingą kūrinį „Aranjuez“, kurį lydėjo aistringas šokėjų poros pasirodymas.

Paskutiniuosius kūrinius atlikti į sceną žengė Lietuvos žiūrovams jau pažįstama dainininkė Ilaria Della Bidia. Ši atlikėja pasižymi aistringu dainavimu ir gebėjimu puikiai valdyti balsą. Illaria su Andrea Bocelli dainuoja nuo 2011 m., kuomet buvo pakviesta prisijungti kaip kviestinė populiariosios muzikos atlikėja.

Lietuvoje su A. Bocelli ji lankėsi du kartus (2015 ir 2017 m.) priblokšdama savo talentu bei charizma. Taip pat ir šiemet duetas publiką užbūrė kūriniu „Return to love“, jam pasibaigus žiūrovai negailėjo gausių ovacijų, A. Bocelli pirmą kartą vakaro metu ištarė „Ačiū“.

Koncertui pasibaigus žiūrovai stojosi iš savo vietų ir aplodismentais dėkojo atlikėjui. Kaip ir pridera operos solistui, nuskambėjus paskutiniam kūriniui A. Bocelli grakščiai nusilenkė prieš žiūrovus ir palikdamas sceną mojo ranka savo gerbėjams.

Universalus dainininkas

A. Bocelli jau daugiau nei du dešimtmečius džiugina visą pasaulį savo dievišku balsu, nepakartojamu tembru ir plačiu repertuaru – nuo operos šedevrų iki populiariosios muzikos kūrinių. Daugiau nei 80 milijonų parduotų įrašų, „Pasaulio muzikos“ (WMA), „Auksinio gaublio“, ECHO, „Britų klasikinės muzikos“ apdovanojimai ir žvaigždė Holivudo šlovės alėjoje ir daugybė kitų apdovanojimų.

Ypatingas A. Bocelli tembras, tapęs jo skiriamuoju ženklu, sodrus, galingas ir toks universalus, kad dainininkas gali atlikti viską – nuo bel canto iki verismo furoro, nuo religinio repertuaro iki populiarių baladžių. Visa tai atsispindi jo repertuare ir dešimtyse išleistų albumų, kuriuose A. Bocelli pasirodo vis kitokiu amplua atskleisdamas klausytojams beribes savo talento ir balso galimybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)