Rašytojai buvo 52-eji. Mirties priežastis yra metastazavęs krūties vėžys, pranešė laikraštis „The New York Times“, remdamasis ilgamečiu velionės draugu, rašytoju Davidu Samuelsu.

E. Wurtzel buvo pašalintos abi krūtys, bet metastazės pasiekė smegenis, rašė „The Washington Post“, kuris citavo rašytojos vyrą Jimą Freedą.

2015 metais E. Wurtzel paskelbė, kad jai diagnozuotas krūties vėžys, ir parašė straipsnį žurnalui „Vice“, kuriame nurodė turinti geno BRCA mutaciją.

Vis dėlto ji sakė, kad tai niekis, palyginti su sveikimu nuo narkotinės priklausomybės, kurį ji pavadino „sunkiausiu pergyventu dalyku“.

Atviri E. Wurtzel memuarai, išleisti, kai jai buvo 27 metai, pelnė pagyrų už tai, kad atkreipė dėmesį į klinikinę depresiją ir inicijavo pokalbius apie šią ligą.

Rašytoja buvo pripažinta už detalų, jokių ribų nepaisantį „Prozako kartos“ stilių. Jos pateiktas smulkus psichinės sveikatos problemų ir kovos su vaistais aprašymas taip pat atvėrė kelią ištisam išpažinties stiliaus memuarų žanrui.

1994 metų rugsėjį „The New York Times“ literatūros kritikė Michiko Kakutani šią knygą pavadino „skausminga ir komiška, nuolaidžiaujančia savo silpnybėms ir sąmoninga“.

„Prozako kartoje“ yra Joan Didion esė nepagražinto nuoširdumo, Sylvios Plath „Stiklo gaubto“ (The Bell Jar) erzinančio emocinio ekshibicionizmo ir Bobo Dylano dainų ironiško, tamsaus humoro“, – rašė kritikė.

Pagal „Prozako kartą“ buvo pastatytas 2001-aisiais išleistas filmas, kuriame vaidina Christina Ricci.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją