Vienas brangiausių Norvegijos serialų pasakoja niūrią pasaulio versiją, kuriame Rusija okupuoja Norvegiją dėl ištikusios ekologinės krizės, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Žymi lietuvių aktorė Ingerborga Dapkūnaitė vaidina Iriną Sodorovą, galingą Rusijos ambasadorę Norvegijoje. Naujausiame sezone ši herojė įsivelia į pavojingiausias dilemas dėl savo asmeninio gyvenimo – meilės nuoširdžiai muzikos mokytojai Liubovai Sorokinai.

Mylimosios vaidmenį suvaidino Rusijos aktorė Darija Ekamasova, Lietuvos žiūrovams pernai matyta Sandanso ir Kanų festivaliuose rodytame filme „Duokit laisvę“, taip pat gerai žinoma Auksinį gaublį laimėjusio serialo „Amerikiečiai“ gerbėjams.

Darija Ekamasova ir Ingeborga Dapkūnaitė

Lietuvos žiūrovai Dariją Ekamasovą vėl išvys kino teatruose šių metų rugsėjį, Romo Zabarausko filme „Advokatas“. Šis filmas taip pat susijęs su LGBT+ tema – pasakos advokato ir pabėgėlio meilės istoriją.

Drąsų vaidmenį seriale „Okupuoti“ sukūrusi aktorė neslėpė susižavėjimo savo partnere: „Ingeborga – viena mano mylimiausių aktorių. Ji neįtikėtinai talentinga ir labai geras žmogus.“

Trečiasis serialo „Okupuoti“ sezonas Lietuvos auditoriją sudomins ir tuo, jog dalis jo – filmuota ir vyksta Vilniuje. Ryškius epizodinius vaidmenis sukūrė tokie žymūs lietuvių aktoriai kaip Gabija Jaraminaitė-Ryškuvienė, Ramūnas Cicėnas, Leonardas Pobedonoscevas, Rimantė Valiukaitė, Arūnas Sakalauskas, Arvydas Dapšys, Paulius Markevičius, Valentinas Krulikovskis ir kiti.

„Puiki patirtis dirbti su tokiais profesionalais,“ – teigė Darija Ekamasova, negailėjusi komplimentų tarptautinei serialo komandai. „Filmavome Osle ir Vilniuje, kur praleidau daug įdomaus laiko. Nemaža dalis komandos buvo lietuviai, jau dirbę prie įspūdingiausių televizijos projektų,“ – Darija Ekamasova džiaugėsi metus trukusiu darbu ir nekantravo pagaliau išgirsti žiūrovų reakcijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)