Į geriausių pasaulio operos solistų olimpą A. Grigorian atvedė 14 metų kantraus ir sunkaus darbo, o pastarieji metai lietuvių operos primadonai buvo išties įspūdingi. Komplimentų bei susižavėjimo jūrą atlikėja užsitarnavo po pasirodymo Richardo Strausso operos „Salomėja“ premjeroje Austrijoje, „Salzburger Festspiele“ festivalyje.

Salomėjos vaidmuo dainininkei sužėrė daugybę apdovanojimų. Šių metų balandį tarptautinių Operos apdovanojimų ceremonijoje Londone, „Sadler's Wells“ teatre, A. Grigorian buvo pripažinta geriausia 2018 metų operos soliste. Tiesa, šiuose apdovanojimuose jos vardas sužibėjo ne pirmą kartą. 2016 m. atlikėja pelnė prizą kaip geriausia jaunoji solistė. Taip pat šiais metais A.Grigorian pelnė „Metų operos solistės“ titulą Austrijos muzikinio teatro apdovanojimuose, o liepos viduryje dienraštis „The Times“ paskelbė šios operos įrašą geriausiu savaitės DVD.

A. Grigorian „Metų dainininke“ titulavo ir vokiečių operos, operetės ir baleto žurnalas „Opernwelt“. Pranešime spaudai buvo rašoma, “stulbina lietuvių soprano įsijautimas – kokį vaidmenį bekurtų scenoje, ji įsikūnija, tiesiog tampa personažu. Aukščiausia meistrystė!“.

Lapkričio 27-ąją Lietuvos kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas solistei įteikė Kultūros ministerijos premiją už gautus svarbiausius tarptautinius apdovanojimus. Tą patį vakarą A. Grigorian iškilmingoje ceremonijoje sostinės Vaidilos teatre apdovanota Lietuvos metų moters titulu. 2018 m. ji buvo apdovanota ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi, o 2005 ir 2009 m. pelnė „Auksinį scenos kryžių“.
Pasauline operos sensacija tapusi atlikėja pastaruosius metus gyvena įtemptu grafiku – suplanuotas kiekvienas mėnuo, daugybė repeticijų ir pasirodymų garsiausiose pasaulio scenose. Gegužės pabaigoje A. Grigorian debiutavo Milano „La Scala“ teatre, šį sezoną taip pat laukia debiutai Londono karališkoje „Covent Garden“ ir Vienos valstybinės operos scenose.

Šventinį gruodžio 26-osios vakarą kartu su A. Grigorian Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro scenoje rinktinę programą atliks ir Kauno miesto simfoninis orkestras, diriguojamas M. Pitrėno.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)