„Autentiškumas yra ta savybė, kuri atveria žmonių širdis, įkvepia juos pokyčiams, žadina kūrybiškumą: norime paskatinti paieškoti autentiškos dovanos savo artimiesiems“, – kalbėjo ji laidoje „DELFI Rytas“, dalindamasi keliomis būtent tokių knygų rekomendacijos skirtingo amžiaus ir pomėgių skaitytojams.

Jamie Oliver, „Jamie gamina itališkai“

Jamie Oliveris yra pasaulinio masto fenomenas. Devyniolika metų kurdamas televizijos laidas ir leisdamas knygas, jis įkvėpė milijonus žmonių mėgautis maisto gaminimu ir paskatino valgyti šviežius, gardžius valgius. Jamie ir jo organizacijos tikslas – pasaulinė maisto revoliucija, kad mažėtų nutukusių vaikų, pagerėtų visų sveikatą ir maistas teiktų laimės.

Būdamas aštuonerių, Jamie pradėjo gaminti savo tėvų bare „The Cricketers“ Klevringe, Esekse. Baigęs mokyklą pradėjo šefo karjerą, ir po kiek laiko jį „River Café“ pastebėjo televizijos laidų kompanija. Taip gimė laida „Nuogas virėjas“.

"Alma Literra" knygos

V. Pilipauskaitė-Butkienė pasakoja, kad ši knyga autentiška tuo, kad ją rengdamas J. Oliveris dvejus metus keliavo po Italiją, bendraudamas su vietinėmis močiutėmis ir užrašydamas jų receptus ir pasakojimus.

Juliet Grames, „Septynios ar aštuonios Stelos Fortūnos mirtys“

Kvapą gniaužianti vienos šeimos saga, kuri aprėpia viską: varginančią, bet spalvingą pietų italų kasdienybę, emigraciją nuo Kalabrijos iki Konektikuto, amerikietiškąją svajonę, bėdas, paslaptis ir sudėtingus šeimos narių tarpusavio ryšius. O visų šių likimo verpetų centre – nuolatinė, kartais protu nesuvokiama ir nuožmi vienos moters kova su savąja lemtimi.

Mirtis visuomet buvo Stelos Fortūnos gyvenimo dalis. Pačios paprasčiausios situacijos – pavyzdžiui, baklažanų kepimas ar kiaulių šėrimas – baigdavosi kraują stingdančiomis pasekmėm, kažkodėl nuo pat vaikystės Stela dažniau nei kiti atsidurdavo prie gyvenimo ir mirties slenksčio. Prietaringa mergaitės motina buvo įsitikinusi: neapsieita be tamsiosios jėgos įsikišimo.

"Alma Literra" knygos

Graži ir protinga, įžūloka ir nepalenkiama Stela augo mažame Italijos Kalabrijos regiono kaimelyje kartu su jaunesniąja seserimi Tina ir kaip mokėdama ją saugojo nuo žiaurios realybės. Stela visa širdimi geidė laisvės ir nepriklausomybės – svajojo apie tokį gyvenimą, kokiam stereotipinė italų šeima priešinasi kaip tik įstengia.

Prieš Antrąjį pasaulinį karą Fortūnoms emigravus į Ameriką, Konektikuto valstiją, prasideda naujas šeimos gyvenimo etapas. Savo vietos priešiškame naujame pasaulyje ieškojimas, artimiausių žmonių klaidos, nuodėmės ir sielos žaizdos, nesantaika tarp seserų senatvėje ir, žinoma, nuolatinis Stelos flirtas su mirtimi.

Konektikuto valstijoje gimusi ir gausioje italų šeimoje užaugusi Juliet Grames nuo pat vaikystės buvo apsupta knygų. „Septynios ar aštuonios Stelos Fortūnos mirtys“ – debiutinis romanas, tai beletrizuota jos močiutės gyvenimo istorija.

Sean Carroll, Apie gyvybės ir visatos kilmę

Vienas įdomiausių šių dienų mąstytojų Seanas Carrollas sudėtingas fizikos teorijas aptaria išmoningai derindamas mokslinius faktus ir žmogaus patirtis. Jungdamas kvantinę fiziką, astronomiją, biologiją, teoretikų išvadas ir gyvenimo pavyzdžius, Carrollas kuria intriguojantį pasakojimą ir siūlo alternatyvų būdą apmąstyti ir suvokti žmonijos prigimtį. Jis pateikia įžvalgių filosofinių ir mokslinių argumentų, pasakoja stulbinamas, susimąstyti verčiančias istorijas, suteikia galimybę pažvelgti į daugelį žmogaus gyvenimo aspektų ir kartu palieka vietos abejonei.

"Alma Literra" knygos

Tai kupina atradimų knyga, parodanti, kad mokslu grįstas požiūris į pasaulį leidžia į save ir savo egzistenciją pasižiūrėti kitomis akimis.

Sužinosite:

• kaip pasaulis veikia kvantiniame lygmenyje;

• kodėl esame įsitikinę, kad visi įvykiai turi turėti priežastį;

• ar sąmonė tėra iliuzija;

• ar tiesa, kad Didysis sprogimas žymi visatos pradžią.

Šias ir daugybę kitų kertinių visatos egzistavimo idėjų atskleidžia ši intriguojanti knyga.

„Mums kylantys sunkūs klausimai apie gyvenimą tiesiogiai priklauso nuo požiūrio į visatą. Daugelis žmonių jį netiesiogiai perima iš aplinkos, o ne susidaro iš asmeninių apmąstymų. Paveldime ilgą laiką kurtas idėjas ir vertybes. Šiuo metu vyrauja toks požiūris į pasaulį, pagal kurį žmonių gyvybė visatoje yra ypatinga ir svarbi, ji nėra tik judanti materija. Turime labiau pasistengti suderinti savo požiūrį į gyvenimo prasmę su žiniomis apie mokslinį mūsų visatos paveikslą.“

Vytautas Varanius, „Šiltnamis“

Šešiolikmetis Elvinas kartu su tėčiu ir mažąja sesute Elze gyvena uždarame pasaulyje, vienkiemyje vidury milžiniško kukurūzų lauko, į kurį nukrito meteoritas. Prižiūrėti laukus ir šiltnamį – tokia šio jauno vaikino kasdienybė. Įveikti nuobodulį jam padeda knygos ir muzika iš tėčio įrašų kolekcijos. Tačiau visados kažko trūksta. Sėdėdamas ant daržinės stogo ir stebėdamas praskrendančius lėktuvus Elvinas pajunta nenumaldomą norą ištrūkti ir pradėti naują gyvenimą.

"Alma Literra" knygos

Slenkančias dienas netikėtai praskaidrina į kaimą atsikrausčiusi raudonplaukė Luka, su kuria Elvinas patiria tai, ko dar niekada anksčiau nebuvo patyręs. Tačiau su Lukos atėjimu prasideda ir nauji išbandymai, kuriuos jiedviem teks atlaikyti.

Indrė Pavilonytė, Martynas Pavilonis, „Marmiai ir džiaugsmo fabrikėlis“

Martvudo girioje stūksojo nepaprastas namelis. „Tai – džiaugsmo fabrikėlis“, – išdidžiai sakydavo marmiai. Girią jis kasnakt paskandindavo magiškoje džiaugsmo ir gėrio migloje. Bet vieną vakarą... fabrikėlis nustojo rūkti. Girioje iškart kilo sumaištis!

"Alma Literra" knygos

Leiskitės į jaudinančius atradimus kartu su paslaptingais marmiais. Sužinokite, ar džiaugsmas gali išgaruoti, ar laimę prišaukia burtai, kas atsitinka, kai pasirenki netinkamai.

Tai jautri dvynių Indrės Pavilonytės ir Martyno Pavilonio nupiešta knyga visai šeimai apie džiaugsmo ir laimės paieškas, tikrąjį gerumą ir pasirinkimo svarbą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)