Nomedos Kazlaus šventiniai pasirodymai Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje yra tapę tradicija, tad šių metų gruodį gala koncertas vyko jau aštuntą kartą.

Šįkart Vilniaus filharmonijos scenoje susitiko tarptautinį pripažinimą pelniusios solistės – Montserrat Caballé dukra Montserrat Marti ir Nomeda Kazlaus. Programoje greta solo arijų, dainų, sarsuelų ir kitų populiarių kompozicijų skambėjo ir duetai, kuriuos anksčiau kartu dainavo Montserrat Caballé, Nomeda Kazlaus ir Montserrat Marti.

Operos solistė Nomeda Kazlaus yra vienintelė lietuvė, įvairiose pasaulio scenose dainavusi su primadona pagrindinius vaidmenis bei duetus, kartu su Montserrat Caballé įsiamžinusi dokumentiniame filme „Caballé Beyond the Music“, dalyvavusi vokiečių televizijos „ARTE TV“ laidoje „Caballé prasentiert Stars von Morgen“, kurią vedė pati primadona, taip pat įamžinta kituose tarptautiniuose leidiniuose.

Montserrat Marti prieš koncertą DELFI sakė, kad Lietuvoje jaučiasi kaip namie, o Nomedą Kazlaus vadino savo seserimi. Jos abi pabrėžė, kad nors šis koncertas iš dalies buvo skirtas pernai Anapilin iškeliavusios Montserrat Caballé atminimui, tačiau jos, atiduodamos duoklę legendinės dainininkės neišsenkančiam optimizmui, taip pat nenorėjo scenoje pasiduoti liūdesiui ir pasirinko klausytojams surengti tikrą šventę.

Šių metų projektas buvo išskirtinis ir tuo, kad iškilmingą koncertą papildė originali interaktyvi paroda.

Filharmonijos fojė buvo surengta išskirtinė didelio formato nuotraukų ekspozicija, kurioje atspindėtos įsimintiniausios trijų atlikėjų – Montserrat Caballé, Nomeda Kazlaus ir Montserrat Marti – bendradarbiavimo akimirkos. Iš ekranų skambėjo bendrai atliekamų dainų fragmentai, buvo rodomi fragmentai iš LRT archyve saugomos medžiagos – Caballé ir Kazlaus koncerto 2000 m. Maskvos „Gostinyj Dvor“, dviejų dalių interviu su primadona (tai vienas paskutinių Caballé interviu televizijai) bei interviu su Montserrat Marti laidų ciklui „Skambantys pasauliai su Nomeda Kazlaus“, taip pat buvo pristatomas unikalus leidinys „Caballé 40 metų Licėjaus teatre“ („Caballé 40 anys al Liceu“), kuriame užfiksuotos akimirkos iš Camille’o Saint-Saënso operos „Henrikas VIII“ istorinių spektaklių Barselonos „Gran Teatre del Liceu“. Šioje operoje tąkart Caballé atliko Katerinos Aragonietės vaidmenį, o Nomeda Kazlaus – Anos Bolein.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)