Atliekant darbus Šiuolaikinio meno galerijos sode, buvo nupjauta gebenė, augant palei vieno pastato išorinę sieną. Tada aptiktos durys, o už jų – į maišą įkištas paveikslas. Jo būklė gera, sakė galerijos direktorius Massimas Ferrari.

„Moters portretas“, tapytas 1916-1918 metais, buvo laikomas vienu labiausiai ieškomų paveikslų pasaulyje. G. Klimtas jį sukūrė paskutiniaisiais savo gyvenimo metais. Dabar tikrinamas paveikslo autentiškumas.

Galerijos direktorius mano, kad vagys, pavogę paveikslą, paslėpė jį slėptuvėje netoli galerijos, kad po kelių dienų pasiimtų. Tačiau dėl didelio žiniasklaidos dėmesio šiam nusikaltimui ir gausių policijos pajėgų jie nebegalėjo to padaryti.

Paveikslas pavogtas 1997 metų vasarį, kai galerija buvo renovuojama. Tuo metu apsauginė signalizacija buvo išjungta. Spėjama, kad vagys paspruko per stogą. Pradžioje tyrimas buvo sukoncentruotas į galerijos sargus, tačiau pritrūkus įrodymų jis nutrauktas.

Kadangi šis paveikslas buvo gerai žinomas, jį parduoti buvo sunkiai įmanoma. Jis priklauso serijai moterų portretų, kuriuos G. Klimtas sukūrė paskutiniaisiais savo darbo metais (1916-1918).

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)