„Tikimės aktyvesnio kūrėjų dalyvavimo ir kūrybiško, konceptualaus pasakojimo apie tarpukario architektūrą, kuris būtų aktualus ir intriguojantis ne tik Lietuvos, bet ir užsienio žiūrovui. Kvietime sąmoningai nepateikiame detalesnės informacijos apie istorinį kontekstą tam, jog dalyviai turėtų galimybę savarankiškai pasidomėti laikotarpio fenomenu ir patys atrasti siužeto „kabliuką“, kad ir kas tai būtų – asmenybės gyvenimo etiudas ar pastato elementas. Istorinis kontekstas yra svarbus, todėl tikimės, kad tai taps atspirties tašku apmąstyti ir pateikti įdomią interpretaciją“,– pranešime žiniasklaidai cituojama „Kaunas 2022“ programos „Modernizmas ateičiai“ kuratorė Viltė Migonytė – Petrulienė.

Pasak jos, svarbu tai, jog filmas būtų įdomus šiuolaikinei auditorijai ir pristatytų Kauno tarpukario modernizmą kaip laikotarpį, įkvepiantį kurti ateities miestą.

Šių metų rugsėjį skelbtas konkursas neįvyko, nes pateikti pasiūlymai, vertinimo komisijos narių nuomone, neatitiko keliamų reikalavimų bei lūkesčių dėl būsimo filmo kokybės, jo potencialo išpopuliarėti ar galimybių varžytis tarptautiniuose kino festivaliuose.

Iš naujo skelbiamo konkurso sąlygos nesikeis. Atnaujintą konkursą planuojama paskelbti dar šiais metais. Filmų kūrėjai turės 2 mėn. pasiūlymams teikti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją