Renginio režisierius ir scenarijaus autorius Dietrichas Brüggemanas aktorę iš Lietuvos pasirinko pirmą. Tik po to buvo pradėta ieškoti scenos partnerės.

A. Diržiūtė, daugeliui žinoma iš Alantės Kavaitės vaidybinio filmo „Sangailės vasara“, DELFI teigė, kad apie tokią galimybę net nesvajojo.

„Prieš ketverius metus, kai buvau Europos kino apdovanojimuose pirmą kartą, pasvajojau apie galimybę įteikti apdovanojimą tada, kai būsiu pakankamai „didelė“. Tokio pasiūlymo sulaukiau jau kitąmet – 2016 m. teikiau Geriausio animacinio filmo apdovanojimą. Nebūčiau išdrįsusi apie tai pasvajoti. Galvojau, kad tai būtų įmanoma tik tuo atveju, jei apdovanojimai vyktų Lietuvoje, o kad Europos kino akademijos namai – Berlynas – įsileis ant scenos lietuvaitę, net nebūčiau pasvajojusi.“

Šiuose apdovanojimuose A. Diržiūtė yra dalyvavusi ne kartą, nuo 2015 m. aktorė priklauso Europos kino akademijai.

„Tai bus mano trečias kartas Europos kino apdovanojimuose. Buvau svečias, apdovanojimo teikėja, o dabar – viso renginio vedėja. Beliko būti nominuotai ir tada jau bus viskas. Na, nebent apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus“, – šmaikštavo ji.

„Europos kino apdovanojimai yra kaip žvaigždė ant Kalėdų eglutės, žyminti visus gero europietiško kino metus ir juos įvertinanti. Tai europietiškieji „Oskarai“ ir, mano nuomone, bene svarbiausias Europos kino renginys“

Paklausta apie ceremoniją, A. Diržiūtė atsakė trumpai – detalių ji negalinti atskleisti. Tačiau užsiminė, kad ceremonijos metu nei ji, nei kita vedėja neavės aukštakulnių batelių. A. Brüggemann be jų pasirodė ir šių metų Berlyno kino festivalyje.

„Ceremoniją ves dvi moterys be aukštakulnių. Detalių, deja, išduoti negaliu, bet galiu pažadėti, kad bus labai linksma, lengva ir absurdiška.“

Europos kino apdovanojimai vyksta nuo 1988 m. Pernai šiuose apdovanojimuose triumfavo Pawelo Pawlikowskio vaidybinis filmas „Šaltasis karas“ (Cold War), susižėręs penkis apdovanojimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)