„ArtVilnius’20“ didžiausias dėmesys bus skiriamas medijų menui (video, fotografija ir kiti), todėl galerijos į savo paraiškas kviečiamos įtraukti ir šias meno sritis. Planuojama, kad renginį aplankys 25 000 lankytojų iš Lietuvos ir užsienio; mugės atrankos komisija, kaip ir kasmet, dalyvauti renginyje atrinks apie 60 geriausių galerijų.

„Medijų menu pastaraisiais metais ypač domisi kolekcionieriai, norime ir mes paskatinti galerijas savo stendus pristatyti labiau interaktyvius, įtraukti skaitmeninius sprendimus. „ArtVilnius’14“ pagrindinis akcentas buvo fotografija, ši tema susilaukė labai didelio susidomėjimo, todėl nusprendėme 11-ame mugės renginyje šią temą išplėtoti“, – pranešime žiniasklaidai teigė „ArtVilnius“ meno vadovė Sonata Baliuckaitė, pridurdama, kad plėtoti medijų meno programą paskatino ir vienas seniausių Europoje video ir laikinio meno festivalis „VIDEONALE“, net du kartus savo programą sėkmingai pristatęs „ArtVilnius“.

„ArtVilnius“ jau vienuoliktą kartą vyks vienoje geriausių Lietuvoje ekspozicinių erdvių – parodų ir kongresų centre „Litexpo“. 12 tūkst. kv. metrų „Litexpo“ erdvės kasmet įgalina mugės architektus suplanuoti modernius stendų išdėstymų sprendimus, dalyvaujančios galerijos gauna didelius 35–45 kv. metrų plotus.

Praėjęs, jubiliejinis dešimtasis „ArtVilnius“ pagrindinį akcentą skyrė Prancūzijos šiuolaikinio meno galerijoms ir menininkams. „ArtVilnius’19“ dalyvavo 65 galerijos, 300 menininkų iš 20 pasaulio šalių. Per keturias meno mugės dienas „Litexpo“ apsilankė 23,1 tūkst. lankytojų, buvo parduota kūrinių už 380 tūkst. eurų.

„Kasmet į mugę kviečiame atvykti užsienio žurnalistus, kolekcionierius, svarbių muziejų, meno institucijų atstovus. Glaudžiai bendradarbiaujame su verslo atstovais, kurie, pradėję kaip mugės partneriai, peraugo ir į pirkėjus bei naujų meno projektų iniciatorius“, – 10 metų mugės rezultatais džiaugėsi „ArtVilnius“ vadovė Diana Stomienė.

„ArtVilnius‘20“ programoje, kaip ir kasmet, bus organizuojama įspūdinga projektų zona su pasaulinio garso menininkų parodomis, muziejų ir meno fondų kolekcijomis bei institucijų ekspozicijomis. Veiks didelio tarptautinė didelio formato skulptūrų, instaliacijų ir performansų paroda „Takas“. Bus tęsiama geriausių galerijų bei menininkų rinkimo tradicija, o visų amžių lankytojus kvies edukacinė programa ir kūrybinės dirbtuvės. „ArtVilnius“ globėja – Vilniaus miesto savivaldybė. Projektą finansuoja Lietuvos Kultūros Taryba.

Tarptautinėje šiuolaikinio meno mugėje „ArtVilnius‘20“ norinčios dalyvauti galerijos paraiškas gali pateikti iki sausio 31 dienos oficialiame meno mugės „ArtVilnius“ puslapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją