Praėjusį šeštadienį, vakare, prabangioje viloje Holivudo kalvose, įvyko tradicinis AFM (American Film Market) priėmimas. Jame, kartu su Los Andželo kino industrijos atstovais dalyvavo ir Lietuvos kino prodiuseriai.

„Lietuvių bendruomenė Amerikos pramogų verslo bei kino industrijoje yra gana didelė ir įtakinga, ji stengiasi padėti lietuviams kūrėjams“, – pranešime žiniasklaidai sako Arūnas Matelis.

Didžiausia oficialaus AFM priėmimo, kurį organizavo Lietuvos garbės konsulė Los Andžele Daiva Navarrette, Lietuvos ir JAV verslo asociacija LABA.LA ir LWAC (Lithuanian World Art Council) naujiena – filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ bus platinimas net 51 pasaulio šalyje. Bendra žiūrovų auditorija – daugiau nei milijardas.

Priėmime taip pat pristatytas Audriaus Stonio dokumentinis filmas „Laiko tiltai“. Šis filmas „Oskarų“ apdovanojimuose šiemet nominuotas net dviejose kategorijose.

Prieš metus režisieriaus Arūno Matelio komanda priėmė rizikingą sprendimą. Atsisakę bendradarbiavimo su filmo sklaidos pasaulyje partneriais, jie viską perėmė į savo rankas. Prie filmo sklaidos užsienyje komandos prisijungė vienoje didžiausių kino kompanijų Holivude dirbanti lietuvė Eleonora J. Romuva, taip pat nuolatiniai lietuvių partneriai – konsulė Daiva Navarrette, Jonas Domanskis. Bendras darbas atnešė rezultatų, kurie pranoko lūkesčius.

AFM (American Film Market) priėmimą kartu su Amerikos lietuvių bendruomene ir Lietuvos ir JAV verslo asociacija šiais metais rengė ir Lietuvos kino centras, Vilniaus kino klasteris bei Vilniaus prekybos ir amatų rūmai.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)