Landsbergio kūrybos gerbėjai tikriausiai jau nesyk skaitė pasakų knygą "Arklio Dominyko meilė", kuri pripažinta geriausiu 2004 metų leidiniu vaikams. Rašytojas sukūrė labai savitą, keistą pasaką, kupiną švelnaus humoro, taip pat nuoširdžių draugystės, ištikimybės, meilės jausmų. Knygos siužetas - stebinantis, paradoksalus.

Laukinis arklys Dominykas, kuris mėgo žaisti su varlėmis slėpynių, kuklioje lietuviškoje pievelėje sutinka ir pamilsta gražią, bet truputį aikštingą rugiagėlę. Artėjant žiemai jis paslepia rugiagėlę po akmeniu, nes šalna kėsinasi gėlę sušaldyti, ir iškeliauja į Afriką. Arklio kelionė įdomi ir sudėtinga. Dominykas sutinka baltąją mešką, krokodilą, kupranugarių, beždžionėlių, hipopotamų jauniklį ir kitokių veikėjų, išklauso jų gyvenimo istorijas, kai ko pats pamoko. Pagaliau arklys patenka į rugiagėlių pievą, iš kurios kilusi jo mylimoji. Artėjant pavasariui Dominykas grįžta į Lietuvą, nes iš po akmens vėl turi išdygti rugiagėlė. Gimimo dieną jai Dominykas dovanoja vardą - Svajonė.

Landsbergio knygos vaikams pasižymi netikėtomis žanrinėmis jungtimis. Autoriaus tekstas kuria labai savitą, poetišką atmosferą, verčia mažąjį skaitytoją šypsotis ir kartu mąstyti apie esminius gyvenimo reiškinius, svarbias moralines vertybes.

Spektaklio kūrėjai, įsiklausydami į unikalų rašytojo tekstą, sceninėje "Arklio Dominyko meilės" versijoje žada išsaugoti absurdo stilistiką, kurią netikėtai gali keisti, papildyti dvasinės, sakralinės temos, melodramą - anekdotas, detektyvą - mistiniai siužeto posūkiai ar kelionės į egzotiškus kraštus.

Naujausias Jaunimo teatro spektaklis skatins vaikus žaismingai mąstyti, kūrybiškai ir optimistiškai vertinti pasaulio ir Lietuvos istoriją, kultūrą, religiją.

Spektaklio dailininkas - Artūras Šimonis. Vaidina Gediminas Storpirštis ir Neringa Varnelytė.