Pompidu centras savo kolekciją eksponuos 25 tūkst. kv. m ploto pastate prie Huangpudziango upės, kertančios šį 24 mln. gyventojų turintį finansų centrą.

Svarbiausiu Prancūzijos ir Kinijos kultūrinio bendradarbiavimo projektu vadinamas muziejus priklauso vietos vystytojams „West Bund“, pasirašiusiems susitarimą su Pompidu centru penkeriems metams.

„Tegyvuoja Prancūzijos ir Kinijos draugystė“, – per muziejaus atidarymą paskelbė prancūzų prezidentas Emmanuelis Macronas, kuris anksčiau apsilankė Šanchajuje surengtoje tarptautinėje mugėje.

Muziejus „Centre Pompidou x West Bund Museum Project“, kurį suprojektavo britų architektas Davidas Chipperfieldas, visuomenei bus atvertas penktadienį.

E. Macronas apžiūrėjo pirmąją parodą „The Shape of Time“ („Laiko forma“), kurioje eksponuojami Europos meistrų ir Azijos menininkų kūriniai.

Prancūzijos prezidentą lydėjo jo sutuoktinė Brigitte, prancūzų muzikantas Jeanas-Michelis Jarre'as ir kinų tapytojas Yan Pei-Mingas.

Kiti Pompidu centro padaliniai yra Briuselyje ir Ispanijos pietuose esančiame Malagos mieste.

Kinija šiandien yra svarbus centras meninei kūrybai“, – naujienų agentūrai AFP sakė Pompidu centro prezidentas Serge'as Lasvignes'as.

„Tai taip pat svarbi vieta naujai auditorijai formuoti“, – sakė jis ir pridūrė, kad „jauni ir aistringi“ kinai „pažangiai vertina modernųjį ir šiuolaikinį meną“.