Šio spektaklio idėjos autorius ir režisierius – Kauno miesto simfoninio orkestro smuikininkas, koncertmeisteris ir Kauno valstybinio lėlių teatro aktorius Darius Krapikas, scenografijos ir lėlių kūrėjas – dailininkas Artūras Šimonis. Spektaklyje rodomų vaizdo projekcijų autorius – Arvydas Strimaitis.

A. Krapikui šis pastatymas – jo, kaip režisieriaus, debiutas scenoje. Kartu jis spektaklyje „Baldis ir Vivaldis“ atlieka ir vieną iš dviejų vaidmenų. Kitą vaidmenį kuria aktorė Rasa Bartninkaitė.

Prieš premjerą spektaklio režisierius bei aktorius D. Krapikas žurnalistams sakė siekiąs, kad žiūrovai užmirštų viską ir atsidurtų jo kuriamame pasaulyje.

„Režisuoti mane įkvėpė ilgametis darbas teatre ir nuolatinis sukiojimasis šioje virtuvėje. Juk iš arti matau, kaip gimsta kiekvienas spektaklis, stebiu režisierių darbą, įvykus premjerai vertinu, kas pavyko, o kas ne. Žinoma, teatre, kaip ir kiekvienoje sferoje, būna visko: ir sėkmių, ir nesėkmių. Iš tikrųjų šio spektaklio idėją brandinau labai seniai. Prieš tai esu vaidinęs ne viename panašios tematikos teatralizuotame pasirodyme vaikams. Jau tada, pasitelkęs klasikinę muziką, tikrinau, kaip mažiesiems sekasi ją priimti žaidimo forma. Tad idėja sukosi galvoje, kol pernai pagaliau pasiryžau ir viską išklojau popieriuje. Kitaip sakant, gimė pirmasis režisūrinis eskizas“, – sakė režisierius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją