Apkeliavęs didžiausius pasaulio kino festivalius ir įvertintas kritikų „La Flor“ žiūrovus kviečia į repertuarinio kino sales, o Tarptautinis Kauno kino festivalis suteikia išskirtinę galimybę šią juostą išvysti iš Lietuvoje – spalio 25-27 dienomis Šiuolaikinio meno centre Vilniuje, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Pradžioje niekas negalvojo apie 14 valandų filmą“, – sako M. Llinás. „Iš pradžių buvo keturios aktorės – moterys, su kuriomis norėjau dirbti. Mane jos labai domino, nes tuo metu buvau visiškai apsėstas fantastikos“, – prisimena režisierius, juostoje sukūręs neįprastą filmo pasakojimo struktūrą: šeši epizodai (keturi – be pabaigos, vienas – be pradžios, o kitas neturi nei viena, nei kita), kurių kiekvienas nėra susijęs su prieš tai buvusiu ir yra tarsi atskiras filmas.

Šias dalis jungia tik tos pačios jame vaidinančios aktorės: Elisa Carricajo, Valeria Correa, Pilara Gamboa ir Laura Paredes, kurios juostos pabaigoje atsiskleidžia nepakartojamais portretais, o kiekvienas epizodas pasižymi savita stilistika – režisierius pritaiko kino istorijai gerai pažįstamas formas nuo siaubo B-filmo (angl. „B-movie“) iki miuziklo, šnipų trilerio ir net nespalvoto filmo, taip žiūrovui pasiūlydamas ne tik naują istoriją, bet ir skirtingą kinematografinį stilių.

„La Flor“ yra filmas, kurį žiūrint atskleidžiamos idėjos ir susipažįstama su džiaugsmais. Pirmojoje dalyje žiūrovas stebi istoriją apie laukimo malonumą. Antrasis epizodas šiek tiek mažiau tiesmukas dėl savo stulbinančių praeities intarpų ir skausmingų dialogų: grupelė muzikantų kalbasi apie tai, kaip jiems nesiseka, ir bendraudami transformuoja savo muziką. „La Flor“ nesistengia mokyti – režisieriui svarbu atlikimas ir bendradarbiavimas. Trečioje dalyje pamažu atskleidžiama, kad filmas yra apie improvizaciją ir savęs pažinimą – tai tarsi išplėstas trijų dalių šnipų trileris. Likusios dalys yra kino bedugnė, senas prancūzų kinas.

Filmas išsiskiria ne tik trukme – kritikai ir festivalių programų sudarytojai jį vertina kaip ypatingai sėkmingą kinematografinį eksperimentą. Režisierius Mariano Llinás savo juosta klausia, kaip šiuolaikiniam žiūrovui, pripratusiam obsesyviai vartoti audiovizualinį turinį (angl. „binge watch“), galima pasiūlyti įdomesnės formos autorinio kino kūrinį, teikiantį panašų ilgo žiūrėjimo komfortą. „La Flor“ sumontuotas tokia eilės tvarka, kaip ir buvo filmuotas, tad žiūrovas, kaip režisierius, gali stebėti lėtą, bet užtikrintą filmo evoliuciją: juk ką daugiau daryti su ilgiau nei pusę paros trunkančiu filmu? Žiūrėti jį.

Filmo trukmė – 807 min. Ispanų, katalonų, prancūzų, anglų, rusų, švedų, vokiečių k. su lietuviškais ir angliškais subtitrais.

Filmas bus rodomas padalintas į tris dalis.

Penktadienis:
I epizodas 18:30 – 19:50
II epizodas 20:00 – 22:00

Šeštadienis:
III epizodas 14:00 – 15:31; 15:45 – 17:22; 17:55 – 20:00

Sekmadienis:
IV epizodas 14:00 – 17:20 (su 15 min pertrauka)
V epizodas 17:40 – 18:27
VI epizodas 18:27 – 18:48
Pabaigos titrai 18:48 – 19:26

Bilietai: 3 dienos – 8 eur; 2 dienos – 6 eur; 1 diena – 4 eur
Perkant bilietą į bet kurį seansą atskirai – 4 eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)