Fondo įkūrėjo, mecenato ir didelio klasikinės muzikos gerbėjo Dmitrijaus Kanovičiaus nuomone, klasikinės muzikos rečitaliai, kuriuos atlieka pasaulinio lygio menininkai, yra dovana tiems, kurie mažiausiai tikisi ją gauti ir neturi galimybės patirti gyvai atliekamos klasikinės muzikos poveikio, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Fondas „Looking At The Stars“, kurio tikslas per muzikinę terapiją pristatyti klasikinę muziką įkalinimo įstaigose, Kanadoje sulaukė didelio susidomėjimo ir apčiuopiamų rezultatų. Šia patirtimi norisi pasidalinti ir Lietuvoje.

„Žmonėms, kuriuos didžioji visuomenės dalis mieliau visai užmirštų, norisi dovanoti viltį dėl ateities. Juk jie išeis į laisvę ir gyvens šalia mūsų, o žinodami, kad kažkam buvo svarbūs sunkiu metu, jie gali pradėti elgtis kitaip – apie tai galvojau parinkdamas nuteistiesiems kūrinius“, – sako pianistas, kultūros veikėjas, kultūrinių ir edukacinių projektų iniciatorius Darius Mažintas, koncertuosiantis pataisos namuose.

Kalėjimų departamento vadovybės nuomone, kultūra, menas gali paskatinti nuteistiesiems padėti geriau suvokti save. Meninės ir kultūrinės veiklos laisvės atėmimo vietose yra svarbi nuteistųjų resocializacijos, pozityvaus laisvalaikio dalis.

„Muzika veikia emocijas, keičia požiūrį į aplinką, skatina asmenybės pokyčius, todėl tikimės, kad šis startuojantis muzikinis projektas suteiks daugiau pozityvo ir teigiamų emocijų, laikinai laisvės suvaržymus patiriantiems asmenims“, – sako Kalėjimų departamento direktorius Virginijus Kulikauskas.

Pravieniškių pataisos namuose – atvirojoje kolonijoje klasikinė muzika skambės spalio 22 – ąją, 15.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją