Koncerte skambės Marcelio Grandjany, Maurice’o Ravelio, turkų ir azerbaidžaniečių kompozitorių muzika. Lietuvos kameriniam orkestrui tai bus spalvingas muzikinis ekskursas į Rytų šalis, o kartu ir įdomi sceninė partnerystė su solistu Çağatay Akyolu ir dirigentu Yalçinu Adigözəlovu.

Fenomenaliu muzikantu vadinamas turkų arfininkas Çağatay Akyolas studijavo Ankaros valstybinėje konservatorijoje ir Berlyno muzikos akademijoje; jis pasirodo su įvairiais Turkijos ir Europos šalių orkestrais. Ç. Akyolas yra koncertavęs tokiuose festivaliuose kaip Zalcburgo, Mahlerio Amsterdame, „Budapešto pavasario“, Šlėzvigo-Holšteino, „Wien Modern“, „BBC Prohms“, „Festival de Radio France en Montpellier“, „Ferrara Musica“, bendradarbiavo su Claudio Abbado, Bernardu Haitinku, Riccardo Chailly, Péteriu Eötvösu, Giuseppe Sinopoli, Tuganu Sokhievu, Daniele Gatti, Vladimiru Fedosejevu ir kitais garsiais dirigentais. „Kalan Music“ įrašų kompanijoje Ç. Akyolas įrašė ne vieną kompaktinę plokštelę. Koncerte Vilniuje Ç. Akyolas prisistatys ir kaip kompozitorius – atliks „Hittite Suite“ arfai solo.

Prie LKO pulto stosiantis azerbaidžaniečių dirigentas Yalçinas Adigözəlovas yra turbūt garsiausias Azerbaidžano dirigentas, dirbantis su pagrindiniais šios šalies orkestrais, operos teatrais. Dirigentas studijavo Azerbaidžano ir Sankt Peterburgo (Iljos Musino dirigavimo klasė) konservatorijose bei Vienos muzikos ir vaizduojamųjų menų akademijoje. Jis yra jau trečios muzikų kartos atstovas, jo tėvas buvo garsus Azerbaidžano kompozitorius Vasifas Adigözəlovas.

Y. Adigözəlovas yra dirigavęs JAV, Brazilijos, Meksikos, Pietų Afrikos, Vietnamo, Kinijos, Rusijos, daugelio Europos šalių orkestrams. Y. Adigözəlovas pasirodo tokiose salėse kaip „Cadogan Hall“, „Barbican Centre“, „Westminster Abbey“, „Arena di Verona“, „Konzerthaus Berlin“, Prahos B. Smetanos, Pekino operos, Maskvos konservatorijos ir kitose. Dirigentas yra bendradarbiavęs su Mstislavu Rostropovičiumi, Nikolajumi Petrovu, Sergejumi Stadleriu, Ivanu Monighetti, Borisu Berezovskiu ir kitais garsiais atlikėjais. Y. Adigözəlovas daug dirba muzikiniuose teatruose (Azerbaidžano, Stambulo, Maskvos ir kituose).

Lietuvos kamerinio orkestro, arfininko Çağatay Akyolo ir dirigento Yalçino Adigözəlovo koncertas „Pasakojimai iš Rytų“ vyks spalio 18 d., penktadienį, 19 val. Vilniaus rotušėje. Bilietai į šį koncertą platinami „Bilietai.lt“ kasose ir internetiniame portale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)