Šią savaitę rodome biografinę norvegų režisieriaus Eriko Poppės dramą „Tūkstantį kartų labanakt“ (Tusen ganger god natt, 2013 m.).

Rebeka (akt. Juliette Binoche) yra viena geriausių karo fotografių pasaulyje. Moteris keliauja į karščiausius pasaulio taškus, kad parodytų nepagražintą tiesą. Tačiau namuose jos laukia šeima: vyras ir dvi dukterys. Jaunėlė vaikiškai džiaugiasi kiekvienąkart, kai mama parveža lauktuvių, o vyresnioji vaizduojasi motiną mirusią – geriau susitaikyti su tokia tragedija, nei visą laiką gyventi laukimu. Kai Rebeka vos nežūsta nuo Afganistano savižudės bombos, jos vyrui trūksta kantrybė.

Režisierius Erikas Popė į ekraną iš dalies perkėlė savo asmeninę istoriją – pats išbandęs karo fotografo dalią jis puikiai žino, kokie išbandymai tenka tarp meilės šeimai ir aistros darbui besiblaškančių karo reporterių. Filmas DELFI TV platformoje bus pasiekiamas iki spalio 17 dienos.

Nuo spalio 17 d. savaitę rodysime islandų režisieriaus Daguro Kári komediją „Fusis“ (Fúsi, 2015). Berlyno kino festivalyje pristatytas, Tribekos kino festivalyje triumfavęs ir Europos kino apdovanojimams nominuotas filmas pasakoja istoriją apie nerangų vienišių Fusį. Filmas DELFI TV platformoje bus pasiekiamas iki spalio 24 dienos.

Fusis gyvena su mama, o kartkartėmis užsuka į draugelio Rolfo garažą: čia jie rekonstruoja Antrojo pasaulinio karo mūšių modelius, prie kurių šiukštu neleidžia prisiliesti kitiems. Kai pabosta mūšiai, jiedu parūko žolės ir dalijasi patarimais apie merginas ir ekstrasensus. Žaislų parduotuvėje Fusis perka galingus džipus ir vaikams godžiai stebint važinėjasi jais kieme. Fusiui 43-eji. Gimtadienio proga iš mamos meilužio dovanų jis gauna linijinių šokių pamokas. Į per ilgus metus užsiaugintą kiautą ima baksnoti žavi gėlininkė Sjofn.

Nuo spalio 24 d. savaitę rodysime Scanoramos ypač mylimo režisieriaus Joachimo Triero šeimyninę dramą „Garsiau už bombas“ (Louder Than Bombs, 2015). „Scanoramos“ žiūrovai šį režisierių atpažins iš dar anksčiau rodyto jo filmo „Oslas, rugpjūčio 31-oji“, o prieš keletą metų festivalyje sausakimšas sales rinko J. Triero mistinis trileris „Telma“. Filmas DELFI TV platformoje bus pasiekiamas iki spalio 31 dienos.

Praėjus trejiems metams po žmonos Izabelės žūties, Džynas vėl bando rasti ryšį su sūnumis – užsisklendusiu paaugliu Džona ir ką tik tėvu tapusiu Konradu. Namuose vis dar tvyro Izabelės dvasia, o namiškiai nepaliauja klausti „kodėl?“, net jei atsakymas jau seniai aiškus. Stumdami nuo savęs slogias mintis, jie ieško užmaršties – darbo, kompiuterinių žaidimų, sekso. Tačiau liūdesys, savas ir svetimas, visad greta. Kaip priimti kito skausmą, kai gerklę spaudžia savasis? Kaip atversti naują lapą ir išmokti gyventi toliau?
„Garsiau už bombas“

Nuo spalio 31 d., iki Europos šalių kino forumo „Scanorama“ pradžios likus mažiau nei savaitei, bus galima žiūrėti paskutinį festivalio laukimui skirtą seansą. Šįkart tai Peterio Schønau Fogo filmas „Tu išnyksti“ (Du forsvinder, 2017). Šis pasakojimas išsiskiria itin prikaustančia istorija, kuri ne tik skatins smalsumą, kuo visa tai baigsis, bet kartu ir pakvies savęs paklausti, kas – emocijos ar protas – mus lydi priimant įvairius sprendimus. Filmas DELFI TV platformoje bus pasiekiamas iki lapkričio 7 dienos.

Mija aklai tiki savo patraukliu charizmatišku vyru Frederiku, net ir tada, kai jis sėdi teismo salėje, kaltinamas nusavinęs mokyklos pinigus. Beatodairiškai ieškodama tiesos, Mija vis giliau grimzta į abejones, ar pažįsta žmogų, su kuriuo dalijasi gyvenimu. „Tu išnyksti“ – ilgai lauktas pripažinto režisieriaus darbas, apmąstantis žmogaus tapatybę ir poelgių motyvus.

Šiemet Europos šalių kino forumas „Scanorama“ vyks lapkričio 7–24 dienomis, Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)