Pasigrožėję Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūrybinius ieškojimus ir įvairiapusiškumą atskleidžiančiais menininko paveikslais, pasiklausę ekskursiją vainikavusios muzikinės-vokalinės kompozicijos, paremtos didžiojo menininko harmonizuotomis lietuvių liaudies dainomis, skambėjimo, Kauno senjorai spalį dar galės dalyvauti Liaudies meno skyriaus fonduose rengiamose ekskursijose. Čia turės progų apžiūrėti lietuvių liaudies meistrų sakralinės skulptūros bei kryždirbystės lobynus. Spalio 16 bei 30 dienomis muziejus Pagyvenusių žmonių mėnesio proga dar surengs teminę ekskursiją „Čiurlioniški mitai ir pasakos".

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus Paveikslų galerijoje spalio 9 dienos pavakarę rengiamas edukacinis užsiėmimas „Mačiūnas, Fluxus ir mergaitė su degtukais". Galerijos lankytojai susipažins su J. Mačiūno biografija ir kūryba, taip pat Fluxus meno ir žaidimo principais. Norintys kurs degtukų dėžutes bei jų istorijas. Spalio 16-ąją Paveikslų galerijoje vyks ekskursija Naglio R. Baltušniko parodoje „WC TV I 1 DALIS. TROŠKIMAI". Po jos senjorams duris atvers dirbtuvės, kur, padedant menininkei bei pedagogei Eglei Velaniškytei, bus kuriama mozaika. Mėnesiui artėjant prie pabaigos, į galeriją pakvies dar vienas edukacinis užsiėmimas - „Pasaulio lietuvių dailė". Jo metu, pasak muziejaus pranešimo, lankytojai galės pasijusti tikrais dailininkais, spalvindami suaugusiųjų albumus.

Penkis kartus Kauno senjorai galės nemokamai apsilankyti ir A. Žmuidzinavičiaus memorialiniuose namuose, kur jiems organizuojama ekskursija „Dailininko Antano Žmuidzinavičiaus gyvenimas ir kūryba". Penkios ekskursijos pagal Pagyvenusių žmonių mėnesio programą spalį numatytos ir kituose Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus padaliniuose - Istorinėje Prezidentūroje, A. ir P. Galaunių namuose, o taip pat J. Zikaro memorialiniuose namuose.

L. Truikio ir M. Rakauskaitės memorialiniuose namuose nemokamos ekskursijos pagyvenusiems kauniečiams suplanuotos spalio 9 ir 30 dienomis, o 16-ąją mėnesio dieną vyks edukacinis užsiėmimas „Muzikiniai pasakojimai".

Išskirtinė žada būti ir spalio 23 dienos ekskursija namuose, kuriuose gyveno dailininkas scenografas Liudas Truikys kartu su gyvenimo ir kūrybos drauge operos soliste Marijona Rakauskaite. Senjorai, pasinėrę į smilkalų aromatą, ne tik susipažins su šių žymių menininkų gyvenimo būdu bei pasaulėjauta, taip pat pamatys jų kūrybos vaisius ir Rytų meno kolekciją, bet dar galės pasigrožėti nuo Ąžuolų kalno atsiveriančia Kauno panorama.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją