Šiems kūriniams įgyvendinti Nacionalinėje dailės galerijoje įrengtos specialios erdvės. Autoriams bendradarbiaujant su architektais bei vaizdo ir garso inžinieriais, kuriama muzikos ir vaizdo sintezė, skatinanti stiprų suvokėjo įsitraukimą bei žadinanti išplėstus garsinius ir vaizdinius potyrius, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Menininko Žilvino Kempino ir kompozitorės Justės Janulytės bendras darbas „Skycity“ – tai kontempliatyvi kelionė skaitmeninėje šviesos ir garsų tėkmėje, kelianti platų diapazoną emocijų – nuo įtampos ir nerimo iki vidinės rimties ir užsisvajojimo. Kūrinyje „Waves“ autoriai siekia sugrįžti prie pamatinių šviesos ir garso efektų bei siūlo pažvelgti į save ir kitus kaip į skirtingo dažnio šviesos ir garso bangas – susiliejančias ar išsisklaidančias.

Menininko Vaclovo Nevčesausko ir kompozitoriaus Vytauto V. Jurgučio bendros kūrybos audiovizualinį projektą„ Quantonom“ inspiravo ankstyvoji kvantinės mechanikos teorija ir jos stebinantis gebėjimas sužadinti vaizduotę. Tai šviesos, robotizuotų objektų choreografijos ir garso sintezė, kuri veikia stebėtoją kaip juslinis galvosūkis, skatinantis pasitelkti sąmonę ir intuiciją.

Kūriniai bus rodomi seansais, jų laikas skelbiamas tinklalapiuose www.gaida.lt ir www.ndg.lt. Audiovizualinius projektus vienu metu galės stebėti tik apie 20 žmonių, tad norintys pamatyti šiuos išskirtinius kūrinius kviečiami įsigyti bilietus iš anksto www.bilietai.lt sistemoje. Prieš seansą, likus laisvų vietų, bilietus bus galima nusipirkti ir NDG kasoje.

Projekto įgyvendinimą finansuoja Lietuvos kultūros taryba, remia: Exterus, Fundermax.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją