ŠMC veiklos siekis – praturtinti kultūrinį miesto gyvenimą. Tai neabejotinai yra ir „Vilnius Mama Jazz“ darbotvarkėje. Parodų, kino ir tarpdisciplininių projektų sraute didžiulis dėmesys skiriamas tarptautiniam bendradarbiavimui. Džiazo injekcija iš Jungtinės Karalystės, JAV, Belgijos – kaip tik tai, kas tvirtina tarptautinius, tarpkultūrinius tiltus. „ŠMC siekia, kad parodos ir renginiai būtų lengvai prieinami, o menininkams bei kitiems meno lauko dalyviams būtų kuriamos vertingos profesinės galimybės,“ – skelbiama oficialiame institucijos puslapyje. Žengiantis į šią erdvę festivalis tvirtai laikosi tų pačių principų, siūlydamas didelę nemokamų renginių programą, atverdamas „vitriną“ jauniesiems Lietuvos muzikantams, rengdamas diskusijas ir susitikimus su džiazo kūrėjais.

Flat Earth Society

Muzikinė improvizacija ir vizualusis menas arčiau vienas kito nei galima pamanyti. Užsukite į Django Bates svetainę – vien jau intro virsta skoningu, intriguojančiu performansu.

Django Bates’ Belovèd

The Comet Is Coming savo nuotraukomis ir albumų viršeliais galėtų pripildyti nedidelę psichodelinio meno galeriją. Vladimirui Tarasovui ir Vladimirui Čekasinui – menų sintezės ekspertų duetui – žengimas į šias erdves yra lyg grįžimas namo (nepamirškime, čia nesyk eksponuotos V. Tarasovo instaliacijos).

Vladimiras Čekasinas, Vladimiras Tarasovas  iš ciklo „Invazija į klasiką“

GoGo Penguin minimalizmas ar The Bad Plus išradingas egzistuojančių medijų perkūrimas naujomis formomis atkartoja vaizduojamajame mene naudojamas technikas. Flat Earth Society nepažabotas išradingas humoras, Portico Quartet futuristiniai naujo skambesio ieškojimai, išpuoselėtas Oded Tzur kvarteto estetizmas – visa tai turi atspindį ir atsvarą vizualioje kalboje, visa tai yra dalis dabarties meninio žodyno ir dėsningai skleisis šįkart po vienu stogu su iškalbingomis ŠMC ekspozicijomis.

The Bad Plus

Ar festivalis privilios į šią meno erdvę naująją auditoriją? Jis tikrai gali tai padaryti, jeigu tarp improvizacinės muzikos klausytojų atsirastų tokių, kurie dar nepatyrė, kokia imli jų vaizduotė šiuolaikinių kūrėjų vizualiajame mene naudojamai raiškai, ir turės progą tai suprasti „Vilnius Mama Jazz“ dėka. Tai galima bus padaryti lapkričio 13-17 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją