Pastaruoju metu M. Levickio pasirodymus lydėjo ovacijos Pietų Korėjos, Kinijos, Meksikos, Didžiosios Britanijos, Italijos, Austrijos ar Vokietijos scenose. Spalio 1 dieną M. Levickis surengs solo rečitalį vienoje svarbiausių klasikinės muzikos salių Zalcburge, Austrijoje, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Tai – „Mozarteum“ fondo, gyvuojančio nuo 1842-ųjų ir pasišventusio misijai sujungti kompozitoriaus Wolfgang Amadeus Mozart fenomeną su šių dienų menininkais, kasmet organizuojama koncertų serija, kuri yra kiekvieno klasikinės muzikos atlikėjo svajonė ir didžiulis įvertinimas.

Bilietai į M. Levickio koncertą Zalcburge jau seniai išparduoti. Tačiau jo gerbėjai Lietuvoje turi progą atlikėjo rečitalį šeštadienį išgirsti Palangos Kurhauze.

Rečitalis – ne toks jau dažnas reiškinys Martyno repertuare. Ši koncerto forma – tikras iššūkis atlikėjui. Ji reikalauja ilgo pasiruošimo, ypatingo detalumo ir kruopštaus darbo, siekiant prikaustyti publikos dėmesį.
„Akordeonas – tai vis dar vietos po saule ieškantis instrumentas, todėl man kaskart tenka didžiulė atsakomybė pristatyti gražiausias jo puses ir parodyti dar neatrastas. Kiekvienas koncertas padeda siekti tikslo. Tikiu, kad ir šis pasimatymas Palangos Kurhauze bus ypatingas", – sako M. Levickis.

Priešaky – intymus, grakštus ir jautrus pasirodymas, kuriame skambės klasikinės muzikos ir šiuolaikinių akordeono kūrinių interpretacijos.

Programoje – Johann Sebastian Bach, Gioachino Rossini, Domenico Scarlatti, W.A.Mozart klasikinė kūryba, gimusi tada, kai kūriniai dar nebuvo rašomi akordeonui. Kartu skambės jau XX amžiuje sukurti Efrem Podgaits ir Alexander Chmykov kūriniai, parašyti šiam instrumentui. Romantiškos melancholijos natų programai pridės Frederic Chopin valsas.

M. Levickio solo koncertas Palangoje, Kurhauzo salėje, įvyks jau šį šeštadienį, rugsėjo 28 d., 19 val. Bilietus platina bilietai.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją