Pirmasis toks pokalbis teatro Marmurinėje fojė laukia jau šį penktadienį, rugsėjo 27 d. 17.30 val. Su publika prieš spektaklį „Čiurlionis“ susitiks šio baleto autorius, 75-erių metų jubiliejų šįmet minėjęs kompozitorius Giedrius Kuprevičius. Jubiliatą kalbins muzikologė, humanitarinių mokslų daktarė Rūta Gaidamavičiūtė.

Šeštadienį, rugsėjo 28 d. 17.30 val. prieš „Bohemos“ spektaklį apie italų operos genijų Giacomo Puccini ir jo kūrybos kelią susirinkusiems pasakos muzikologas Kristupas Antanaitis.

„Pokalbiai prieš uvertiūrą“ šįmet taip pat numatomi spalio 2 d. prieš operą „Karmen“, spalio 10, 11 ir 12 d. prieš operą „Figaro vedybos“, lapkričio 3, 5, 7, 9 ir 12 d. prieš operą „Madam Baterflai“, lapkričio 21 d. prieš baletą „Piaf“, lapkričio 22 d. prieš operą „Idomenėjas“ ir gruodžio 6 d. prieš baletą „Eglė žalčių karalienė“.

Vakarais, kai rengiami „Pokalbiai prieš uvertiūrą“, LNOBT paradinės durys žiūrovams atsivers anksčiau – jau nuo 17 val. Tad prieš turiningus pašnekesius teatro fojė galėsite susišildyti kava ar paskanauti garsiojo „Operos“ karšto šokolado. Susitikimų Marmurinėje fojė pradžia – 17.30 val.

Tikimės, kad „Pokalbiai prieš uvertiūrą“ padės žiūrovams išsamiau pažinti LNOBT scenoje rodomus veikalus, kryptingai sutelkti dėmesį į kertines rodomų pastatymų savybes bei didžiausio atlikėjų virtuoziškumo reikalaujančias kūrinių vietas. O tuo pačiu paskatins publiką nuosekliau domėtis baleto ir operos pasauliu bei tapti ne tik žiūrovais, bet ir žinovais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)