P. Domingo pareiškė daugiau niekada nebedainuosiantis šiame operos teatre.

„Metropolitan Opera“ debiutavo , kai man buvo 27-eri. Dainavau šiame puikiame teatre 51 nuostabius metus“, – rašoma operos legendos išplatintame pareiškime.

„Griežtai neigiu neseniai man mestus kaltinimus, ir man yra neramu dėl atmosferos, kai žmonės pasmerkiami be tyrimo ir teismo. Po tam tikrų apmąstymų nusprendžiau, kad mano pasirodymas „Makbete“ atitrauks mano kolegas nuo intensyvaus darbo tiek scenoje, tiek už kulisų“, – rašo P. Domingo.

„Dėl šios priežasties paprašiau leisti man išeiti“, – pridūrė operos žvaigždė.

P. Domingo trečiadienį vakare turėjo atlikti pagrindinę partiją per Giuseppe Verdi (Džuzepės Verdžio) operos „Makbetas“ premjerą. Tai turėjo būti pirmasis ispanų tenoro pasirodymas Jungtinėse Valstijose, kai tapo žinoma apie jam mestus kaltinimus seksualiniu priekabiavimu.

Operos teatro vadovybė savo ruožtu padėkojo P. Domingo už priimtą sprendimą.
Anksčiau buvo pranešta, kad kelios dešimtys moterų apkaltino operos žvaigždę, esą jis, naudodamasis savo statusu, spaudė jas lytiškai santykiauti.

Rugpjūtį aštuonios dainininkės ir šokėja naujienų agentūrai „Associated Press“ sakė, kad su P. Domingo seksualiniu priekabiavimu susidūrė praėjusio amžiaus 9-ame dešimtmetyje. Anot vienos iš moterų, dainininkas pakišo savo ranką po jos sijonu. Kitos trys tvirtino, kad P. Domingo jas priverstinai pabučiavo.

Kai kurios iš šių moterų sakė, kad jų karjera nukentėjo dėl to, kad atstūmė operos žvaigždę.

Ispanijoje gimęs P. Domingo laikomas viena ryškiausių XX amžiaus operos žvaigždžių. Jis kartu su kolegomis Luciano Pavarotti (Lučianu Pavaročiu) ir Jose Carrerasu (Chosė Karerasu) buvo susibūrę į „Trijų tenorų“ kolektyvą, kurio pasirodymai visame pasaulyje sulaukė neregėto populiarumo.

Išgarsėjęs ir pasaulinę šlovę pelnęs kaip tenoras, pastarąjį dešimtmetį P. Domingo dažniausiai renkasi baritono partijas. 78 metų atlikėjas vis dar pritraukia pilnas sales jo talento gerbėjų.

„Manau, visi mano santykiai ir ryšiai visada buvo grindžiami abipusiu sutikimu. Manę pažįstantys ar su manimi dirbę žmonės žino, kad nesu žmogus, galintis ką nors tyčia nuskriausti, įžeisti ar įstumti į keblią padėtį“, – rugpjūtį sakė atlikėjas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)